Eerste Online Festival smaakt Radio 2 naar meer

Door: DitjesDatjes
28-03-2020

NPO Radio 2 heeft vrijdagavond zijn allereerste Online Festival gehouden en dat was een groot succes. De luisteraars, de dj’s, de artiesten en de radiozender zijn enthousiast. Het is dan ook zeker niet uitgesloten dat er tijdens de coronacrisis meer edities worden georganiseerd.

“We noemden het niet voor niets het allereerste festival. Er zijn nog zo veel varianten mogelijk”, zegt dj Wouter van der Goes, die het evenement samen met Rob Stenders en Frank van ’t Hof presenteerde, zaterdag tegen BuzzE. “We weten natuurlijk niet of het ook werkt in een andere tijd, maar we kunnen er nu in ieder geval alle kanten mee op.”

Tijdens het festival traden onder anderen Ilse DeLange, Marlijn Weerdenburg, Danny Vera en Tim Akkerman op. De volledige optredens waren te volgen op de YouTube-kanalen van de artiesten zelf. Op de radio werd tussen de ‘podia’ geschakeld en van elk concert werden enkele nummers uitgezonden.

Creatieve festivalgangers

Het evenement trok veel thuiszittende festivalgangers. Volgens de NPO keken er vrijdag zo’n 200.000 mensen naar de live-uitzending op NPO 2 extra. Dat heeft Wouter ook tussen het presenteren door gemerkt. “De reacties die ik heb meegekregen waren geweldig.”

Luisteraars werden er ook creatief van. “Iemand had een systeem ontwikkeld waarmee je zelf een festivalbandje kon printen. Daar hadden mensen dan weer zelf ‘all access’ op geschreven en daarmee zaten ze op de bank. Fantastisch.” Een ander heeft alle optredens aan elkaar geplakt. “En die voorzien van een muziektolk voor doven en slechthorenden.”

Spannend

Ook de artiesten hebben genoten van deze – in coronatijd populaire – manier van optreden. Wel vonden sommigen het nogal spannend. “Zelfs iemand met zo veel ervaring als Ilse DeLange had klamme handjes omdat ze nog nooit via een livestream een concert had gegeven. Danny Vera voelde wel spanning omdat het met de techniek ook niet gelijk goed ging. Maar uiteindelijk was het te gek als altijd.”

De dj’s waren van tevoren gespannen voor het festival omdat ze “geen idee hadden waar we aan begonnen waren”. Maar Wouter kan terugblikken op een hele mooie avond. Wel een heel enerverende avond. “Ik was helemaal kapot. Zoals dat hoort bij een echt festival.”

 

BuzzE

 

 

Meer DenD