Eerste winnaar Humans of Film Festival bekend

Door: DitjesDatjes
06-09-2020

De film The Ashram Children van de Israëlische filmmaker Jonathan Ofek is de eerste winnaar van het Humans of Film Festival. Tijdens de eerste editie van het filmfestival in Amsterdam bekroonde de jury de film met de prijs voor beste film.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

De jury noemde The Ashram Children “een genuanceerde en gebalanceerde reis van een filmmaker door zijn jeugdherinneringen en de beelden die hij als kind en jongeman opnam van een wereld die bepalend was voor zijn volwassenwording”. Naast de juryprijs won de film ook de publieksprijs voor beste film.

De juryprijs voor beste korte film was voor I Am Fatou. De korte film gaat over een jonge Senegalese vrouw die in de buitenwijken van Rome woont, die op zoek gaat naar haar eigen identiteit. De publieksprijs voor korte films ging naar Nobu.

The Ashram Children was eerder nog het onderwerp van een rechtszaak. Een religieuze groepering had een kort geding aangespannen tegen het filmfestival en eiste een verbod op vertoning van de documentaire over hun religieuze beweging. De rechter had die vordering afgewezen, waardoor de film alsnog mocht werden vertoond.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD