Einde tv-carrière Anita Witzier in zicht?

Door: Tanja Brouwer
27-07-2018

Anita Witzier vond het verschrikkelijk toen ze hoorde dat zij niet langer presentatrice was van haar geliefde programma Memories. Katja Schuurman zou het van haar overnemen. Maar al na één seizoen stopte ze ermee.

Twintig jaar was Anita hét gezicht van Memories. Met veel liefde begon ze aan ieder nieuw seizoen. Het verdriet was dan ook groot toen Anita plaats moest maken voor Katja Schuuurman. De programmamakers wilden een ander format, en blijkbaar hoorde daar een jongere presentatrice bij.

De meningen waren verdeeld toen Katja op televisie kwam. De ene kijker vond dat ze veel te veel over seks en zichzelf praatte. De ander vond dat ze het juist heel leuk en energiek deed. Feit is dat Katja het presenteren van Memories toch niet zo leuk vond als gedacht, want na één seizoen verruilde ze de KRO-NCRV voor RTL4. ,,Ze heeft het gevoel dat alles voor niets is geweest”, zegt een insider uit de televisiewereld over Anita tegen Story. ,,Anita heeft haar programma moeten teruggeven voor iemand die na een jaar de omroep al weer de rug toekeert. Dat is heel zuur.”

Einde

De reden van Katja’s vertrek is dat ze niet zoveel drama kon maken als ze wilde bij de NPO. Bij RTL4 krijgt ze meer ruimte om series te maken. Of Memories weer terugkomt op televisie en of Anita dan weer de presentatrice wordt is niet zeker. De cijfers van het programma waren afgelopen programma niet zo goed als gehoopt.
Insiders denken dat het einde van Memories ook het einde kan betekenen van de lange televisiecarrière van Anita. Want als ze dit programma definitief kwijtraakt, raakt ze haar meest succesvolle klus kwijt.

Alles uit DenD

Privacy instellingen

DenD.nl neemt je privacy serieus en daarom kun je zelf instellen welke gegevens je tijdens het bezoek aan onze website achterlaat.

Privacy policy | Sluiten
Instellingen