Eindelijk: Eerste ontmoeting Queen en Lilibet

Elizabeth gaat Lilibet ontmoeten
Door: Charlotte Wijnen
27-05-2022

Harry en Meghan reizen tijdens het 70-jarig jubileum van de Queen af naar Engeland mét Archie en Lilibet. En dat betekent maar één ding: de Queen gaat eindelijk haar achterkleinkind ontmoeten!

De maand juni is een bijzondere maand voor Queen Elizabeth. Niet alleen viert ze dan haar 70-jarig jubileum, ook haar achterkleinkind Lilibet viert dan haar eerste verjaardag.

De langverwachte ontmoeting

Harry en Meghan zullen ter ere van het 70-jarig jubileum van Queen Elizabeth afreizen naar Engeland. En hoewel ze bij het vorige bezoek de kinderen thuislieten, doen ze dat deze keer niet. Het is de eerste keer sinds Harry en Meghan naar Amerika zijn verhuisd dat ze hun kinderen meenemen naar Engeland.

Al bijna een jaar wacht de Queen op de ontmoeting met Lilibet. Archie heeft ze weliswaar wel ontmoet, maar ook niet meer gezien sinds het gezin naar Amerika verhuisde. Toen Harry en Meghan vorige maand een bezoekje brachten aan de Queen, groeide de hoop in Engeland dat Elizabeth eindelijk haar achterkleinkind zou ontmoeten. Maar helaas liet het koppel de kinderen thuis.

Eerder werd al beweerd dat de Queen haar achterkleinkinderen nooit meer zal zien. Velen zagen de herdenkingsdienst van prins Philip, waar Harry niet bij aanwezig was, al als laatste kans voor een eerste ontmoeting met Lilibet.

Verjaardag Lilibet vieren

Maar nu blijkt dat er een reden is dat Harry en Meghan al die tijd hebben gewacht om hun kinderen mee te nemen naar Engeland, zo meldt het Duitse Bunte. Lilibet viert op 4 juni haar eerste verjaardag, en die brengt ze niet thuis door in Montecito, maar samen met de Queen in Engeland. Daar zullen ze als één grote familie de verjaardag van Lilibet én het 70-jarig jubileum van de Queen gaan vieren.

Meer DenD