Eindelijk ‘vlindertjes’ en tranen in BZV

Na weken van saaie afleveringen waren er gister eindelijk tranen te zien in Boer zoekt Vrouw. Niet alleen over de wangen van de emotionele en spirituele Michelle stroomden er tranen, want zelfs ‘botte boer’ Marnix leek het even moeilijk te hebben, waarna hij ongemakkelijk werd getroost door een collega. De korte nachten en spannende logeerdagen lijken de boeren en hun dates eindelijk op te breken.

Vlindertjes

De realiteit lijkt nu pas bij de boeren en de deelnemers door te dringen: het gaat hier niet om een simpel televisieprogramma, maar om de liefde! Jaap vindt het allemaal lastig, en houdt het liefst beiden vrouwen. Hij voelt immers voor zowel Marian als voor Petra ‘vlindertjes’.

Boerin Steffi heeft voor zichzelf de knoop al doorgehakt, en nu moet ze dat alleen nog vertellen aan de heren. Wordt het Harrold, die continue grapjes maakt en liedjes ter plekke verzint, of de stillere Roel?

Stenen

De gevoelige en emotionele Michelle vindt het allemaal maar moeilijk. Ze verlangt naar meer bevestiging en complimentjes van de mannen, maar loopt voor haar gevoel steeds tegen een muur aan. Als ze eindelijk op de man afvraagt wat Ruud nou eigenlijk van haar denkt zegt hij ‘leuk’. Dat was niet het antwoord wat ze wilde horen. Vervolgens zien we een huilende Michelle in beeld die zich afvraagt of ze opnieuw zal worden gekwetst.
Blijkbaar voelen de mannen toch aan dat ze indruk op de champignonnenkweekster moeten maken, want even later proberen ze allebei op een indrukwekkende manier het kinderbadje in te duiken, en doen ze zelfs mee aan de spirituele stenenreiniging die Michelle wil uitvoeren.

Normaal ergert de kijker zich voornamelijk aan de botte boer Marnix. Maar deze aflevering kwam hij bijzonder gevoelig over. Hij werd zelfs even emotioneel toen een medefokker vroeg naar het keuzemoment dat nadert. Marnix lijkt het écht niet te weten, want zijn hart zegt iets anders dan zijn hoofd.

Flirten

Tot slot is er Wim, die het ‘lekkere ding’ van dit seizoen is. 333 dames schreven een brief naar hem, maar helaas lijkt hij de vrouwen in het echt niet te kunnen verleiden. Hij durft geen complimentjes te geven, een arm om iemand heen te slaan of iemand zwoel in de ogen te kijken. Resultaat? De vrouwen voelen zich niet geliefd en rennen hard weg. Wim heeft niets meer te kiezen, want Paula heeft vrijwillig afscheid genomen van de boer. Hij leek onder de indruk van haar vertrek, maar uitte wederom zijn verdriet niet. Hopelijk kan hij, nu ze maar met z’n tweetjes zijn, Marit wél verleiden.