Emile maakt zijn eigen troon

Door: DitjesDatjes
24-02-2018

Ik luisterde de dames af bij de ingang van een kakkineuze basisschool in een grote stad.,,Vrijdag gaan we op wintersport, maar ik ben er nog helemaal niet klaar voor. Ik moet nog alles inpakken.” ,,Mijn man heeft de verkeerde winterbanden,” zei een andere ‘Kakkie’ van een jaar of 35.” Een derde voegde toe: ,,Ik word zo hyper van de krokusvakantie. Mijn Erik wil in één dag naar Oostenrijk rijden. Daar word ik zo stressig van.”

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Cijfer

Dit is het toppunt van welvaart. Je mag en kan op vakantie en gaat van tevoren al te zeiken. In de kranten lazen u en ik dat een recordaantal Nederlanders in de periode 14 februari tot 1 maart op vakantie gaat. NBTC Holland marketing spreekt van 1,1 miljoen vakantiegangers. Misschien voelt u zich ongemakkelijk dat u niet bij deze bevoorrechte groep behoort. Omdat u het misschien niet kunt betalen.

Weest niet bevreesd. U bent allesbehalve een loser.

Dat leg ik uit: Nederland telt 17.173.678 inwoners. Herstel het zijn er 17.173.682. Abdullah uit Syrië mag namelijk zijn tweede vrouw naar Nederland laten overkomen. Met nog eens drie kinderen. Als cijferfetisjist kan ik u vertellen dat ons land meer inwoners telt dan Finland, Noorwegen en Denemarken bij elkaar. Terwijl deze drie landen 18 keer groter zijn.

Het aantal van 1,1 miljoen vakantiegangers is minder dan 7% van de bevolking.
Van al deze mensen blijft 500.000 in eigen land en zal in de regel in een bungalow verblijven. De rest, 600.000, gaat op wintersport of naar zonnige oorden zoals mijn oudste dochter en haar vriend. Al met al gaan er in de crocusperiode slechts 350.000 Nederlanders echt op wintersport. Dat is 2% van onze bevolking.

Je zou dus ook als journalist een artikel kunnen maken met de strekking: Bijna niemand gaat op wintersport!
Maar ik begrijp ook wel dat de reisbranche zulke teksten slecht uitkomt en daarom fluisteren ze een paar keer per jaar in het oor van een verslaggever: ‘Run op last minute aanbiedingen’. En hij of zij schrijft dit braaf op.

Troon

De thuisblijvers hebben dit jaar geluk. Het gaat ’s nachts flink vriezen en overdag rond de nul graden met redelijk veel zon. Dat wordt ijsbaantjesschaatsen, want de sloten zullen niet dichtvriezen.

Ik breng de vakantie in eigen tuin door. Ik heb me gestort op de houtbewerking en ga van een omgezaagde boom een troon maken zodat ik de wereld nog beter kan overzien.

Reacties: [email protected]

 


Tip van de week

Wintertenen en winterhanden (perniones) kunnen vervelend zijn: rode huid, zwellingen, vervelende kriebelingen. Er is geen echte remedie voor. Volgens Klazien uit Zalk moet je het pijnlijke lichaamsdeel insmeren met een aftreksel van sparrenknoppen. Anderen wrijven de voeten of handen in met ochtendurine. Ik raad deze extremiteiten af.

Het beste is de pijnlijke lichaamsdelen insmeren met een vette crème. Tijgerbalsem kan ook. Als u extreem last heeft, kunt u via uw huisarts een speciale crème krijgen. Voorts goed aankleden, bij pijn twee paracetamolletje innemen, een wisseling van warme en koude douche en blijf in beweging. Perniones verdwijnt na een paar weken.

Zie ook huishoudbode.nl

 


Win tuingereedschap en een planten-verzorgingspakket!

Deze week geven we eenmalig een verzorgingspakket voor planten van Pokon  samen met balkongereedschap van Gardena weg ter waarde van ruim 50 euro! Wilt u winnen? Vul dan hier het formulier in.

 

Meer DenD