Eminem eerste slachtoffer nieuwe regels Single Top 100

Door: DitjesDatjes
24-01-2020

Eminem is het eerste grote slachtoffer geworden van de vernieuwde samenstelling van de Single Top 100. Omdat er nog maar drie nummers afkomstig van één album in de lijst mogen staan, worden tien andere tracks van Music To Be Murdered By geweerd.

Met ingang van het nieuwe jaar kunnen artiesten niet meer met hun hele album in de Top 100 komen. Snelle moest zodoende in de eerste week van het jaar al enkele noteringen opgeven.

Met de nieuwe regels wordt voorkomen dat de gehele top uit nummers van dezelfde artiest bestaat als een album enorm populair is en krijgt nieuwe muziek een eerlijkere kans. GfK, de samensteller van de Single Top 100, volgt hierin de Britse Official Charts Company, die in de zomer van 2017 een zelfde maatregel toepaste. De Britten bedachten de regel nadat Ed Sheeran met liefst zestien tracks van zijn album Divide in de top 20 was terechtgekomen.

Ook in Nederland gebeurde dit de afgelopen jaren, in een iets minder extreme vorm, regelmatig. Zo stonden Ed Sheeran en Boef in 2017 met respectievelijk vijf en acht singles in de top twintig.

 

BuzzE

 

 

Alles uit DenD

Privacy instellingen

DenD.nl neemt je privacy serieus en daarom kun je zelf instellen welke gegevens je tijdens het bezoek aan onze website achterlaat.

Privacy policy | Sluiten
Instellingen