Emoties bij onthulling kunstwerk voor Nederlandse dierenheld Peter Koekebakker

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Jos La Grande

De overleden Nederlandse dierenheld Peter Koekebakker is geëerd met een kunstwerk dat dit weekend aan zijn levenspartner Madeleine Gürtner in Zuid-Spanje is overhandigd.

De Frans/Italiaanse collagekunstenares Catherine Forcadette maakte dit bijzondere artwork waarop een bonte verzameling honden is te zien. Ook staat Koekebakker afgebeeld die als dierenvriend de hondenopvang in La Linea in Zuid-Spanje 15 jaar geleden opzette.

Bij het emotionele moment van de onthulling waren onder anderen Irma Neijman, de huidige voorzitter van de stichting Animal in Need, en een aantal vrijwilligers van de hondenopvang.

Koekenbakker, die op 58-jarige leeftijd begin 2018 overleed, was zeer populair bij tienduizenden Nederlanders door zijn werk voor de dieren. Hij streed tegen dierenmishandeling vanuit het Zuid-Spaanse La Linea, bij Gibraltar, en de stichting Animalinneed zorgde ervoor dat duizenden honden weer een thuis kregen.

Het kunstwerk van Catherine Forcadette, dat zij belangeloos maakte, wordt op stof gedrukt en is binnenkort door belangstellenden via de website van de stichting AnimalinNeed na te bestellen. De opbrengsten gaan naar de stichting.

Het levenswerk van Koekebakker wordt voortgezet door de vele vrijwilligers in Nederland en Spanje. Vele bekende Nederlanders dragen de stichting een warm hart toe, onder wie Telegraafcolumnist Rob Hoogland, André Hazes en zijn voormalige levenspartner Monique Westenberg.

Catherine Forcadette

 

 

 

 

 

 

 

 

Madeleine Gürtner

Peter Koekebakker
Peter Koekebakker

 

 

 

 

 

Tags

ANDRÉ HAZESANIMALINNEEDIRMA NEIJMANLA LINEAMONIQUE WESTENBERGPETER KOEKEBAKKERROB HOOGLAND

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck