Entertainmentexpert Jos la Grande: ‘Deelname Famke Louise aan The Roast is een schreeuw om aandacht’

Jos la Grande heeft zijn oordeel over The Roast van Famke Louise.
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Jos La Grande

The Roast, je weet wel dat jaarlijkse afzeikfeestje van Comedy Central, is echt niet okay. Inktzwarte, zogenaamde grappen, schunnigheid, ronduit troep wordt uitgestort over een bekend hoofdpersoon. Het is de spiegel van de samenleving anno 2022, waarin respectloos verbaal geweld wordt gelegaliseerd. Dit jaar is het dus Famke Louise die zich vrijwillig laat roosteren.

Waarom? Als je carrière in het slop zit of als je nog wel wat publiciteit kunt gebruiken voor een herstart, laat je het je kennelijk allemaal welgevallen. Of is het de ruime gage van de tv-zender die ervoor zorgt dat je wat soepeler omgaat met je eigen principes?

COLUMN

Of het nu Gordon is, goochelaar Hans Klok of dit jaar dan deze Famke Louise, over wie je je oprecht afvraagt welk ambacht ze beheerst (zingen, toneelspelen, regisseren?), ze zeggen allemaal uiteindelijk ja tegen de uitnodiging. Begrijpen ze trouwens dat hun deelname aan The Roast bijdraagt aan de asocialisering van onze samenleving?

Deze Famke Louise kwam recent nog in het nieuws omdat ze geroosterd werd door een roddelkanaal, dat een zogeheten diss-track had laten horen over mogelijk grensoverschrijdend gedrag jegens de vlogster. De spanning hierover liep zo hoog op dat uiteindelijk het Gerechtshof concludeerde dat privacy gaat voor het recht van vrije meningsuiting. Famke Louise won.

Wat voor lol levert het je op om je voor een groot tv-publiek zó te laten vernederen? Dát is pas een inbreuk op je privacy! Wat moet dat voor gevoel geven om je te etaleren aan jongeren, van wie we weten dat ze het gedrag van favoriete sterren gemakkelijk kopiëren?

Beter was geweest als twintiger Famke Louise, net als tijdens de corona-pandemie, tegen Comedy Central zou hebben gezegd: ‘Ik doe niet meer mee’.

(The Roast van Famke Louise is te zien op 16 januari 2023 bij Comedy Central.)

Tags

COMEDY CENTRALFAMKE LOUISETHE ROAST

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck