EO, KRO-NCRV, De Mol en Zwart dankbaar na speciale Passion

Door: DitjesDatjes
10-04-2020

De uitzending van LIVE 10 jaar The Passion: ‘Geef mij nu je angst’ zat dit jaar door de coronamaatregelen anders in elkaar dan de reguliere edities van voorgaande jaren, maar was desondanks wel een succes. Verteller Johnny de Mol en verslaggeefster Anne-Mar Zwart vertellen aan BuzzE hoe zij de speciale editie van 2020 hebben ervaren.

Tekst gaat verder onder advertentie

“Ik vond het supertof, het was een hele bijzondere avond”, vertelt Anne-Mar. “Ik was echt verrast door de openhartigheid van mensen in hun verhalen.” De verslaggeefster denkt dat mensen online juist makkelijker hun verhaal kunnen vertellen dan wanneer ze meelopen in de processie met het grote witte kruis. Dat lijkt met ruim 20.000 mensen die online meeliepen gelukt. Anne-Mar kijkt dan ook terug op een geslaagde Passion. “Hier hadden we allemaal behoefte aan. Dit is absoluut geen magere versie, het was heel mooi om hier deel van uit te mogen maken.”

Ook Johnny laat in een reactie weten “nederig, dankbaar en supertrots” te zijn. “Hulde aan de geweldige productie en medewerkers van The Passion en dank aan alle kijkers en iedereen die zijn/haar angsten heeft gedeeld. Jullie staan er niet alleen voor. Dat is wel duidelijk. Een avond om niet snel te vergeten. Samen sterk.”

Dankbaar

Ook bij de EO en KRO-NCRV wordt tevreden teruggekeken op de speciale tiende editie van The Passion. “We zijn ongelofelijk dankbaar, juist nu in deze tijden van coronacrisis is het goed om een Passion-verhaal te maken”, laat Arjan Lock, directeur van de EO, weten aan BuzzE. “Ik ben heel blij met hoe het is ontvangen, maar vooral ook dat mensen er hoop uit hebben geput.”

De liedjes die in voorgaande jaren gezongen werden en donderdag weer langs kwamen, passen volgens Lock “precies bij de huidige sfeer in de samenleving” en sluiten daar volgens hem naadloos op aan. “Ik keek voor het eerst in negen jaar thuis op de bank en meteen kwamen al die herinneringen voorbij”, zegt Lock. “Alle liedjes kwamen stuk voor stuk binnen.”

Editie 2021

Volgend jaar hoopt de EO weer een normale versie van The Passion op te kunnen voeren. De kans dat de hoofdrolspelers die dit jaar door de maatregelen niet mee konden doen in 2021 terugkeren is aanwezig. “”Misschien zien we komend jaar wel de artiesten van dit jaar. Ze hadden er allemaal erg veel zin in”, aldus Lock.

Dit jaar had The Passion in Roermond plaats moeten vinden met Tim Akkerman (Jezus), Trijntje Oosterhuis (Maria) en Soy Kroon (Judas) in de hoofdrollen. In plaats daarvan werd er uitgezonden vanaf het Mediapark in Hilversum. Of The Passion in 2021 wel in de Limburgse plaats opgevoerd zal gaan worden is nog niet bekend.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD