Er Op Uit: Augustus

Artis
Door: DitjesDatjes
19-07-2017

Op bezoek bij de Urker

Waar nu het IJsselmeer, Markermeer en de provincie Flevoland op de kaart staan, lag eeuwenlang de Zuiderzee. Om meer over het ‘natte hart’ van Nederland te weten te komen kunt u een bezoekje brengen aan het Zuiderzeemuseum. In het buitenmuseum staan authentieke panden waar u op bezoek kunt bij een Urker inwoner of mee kunt eten in een huishouden van 1920. Dit seizoen staan de oude ambachten in het zonnetje. Zo kunt u een visroker, zeilmaker, touwslager, stoker en een mandenmaker aan het werk zien.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Vignet Caroline Vlietstra

www.zuiderzemuseum.nl

ZOOmeravonden in Artis

Luierend in het gras, met of zonder picknickmand, kunt u ook deze zomer weer genieten van de extra lange openingstijden van Artis. De ‘ZOOmeravonden’ zijn er weer en dat betekent dat iedereen elke zaterdagavond in de maanden juli en augustus lekker lang in de Amsterdamse dierentuin mag vertoeven. Omringd door o.a. alpensteenbokken en Chileense flamingo’s speelt iedere zaterdag een artiest om 19.00 uur in de Muziektent. Ondertussen vertellen deskundigen spannende verhalen. Van een paradijsvogel en een meteoriet tot een pot met poep of een nijlpaardschedel. De jongste bezoekertjes is er ook dit jaar weer een poppenkastvoorstelling.

www.artis.nl

 

Koninklijke dagen op Het Loo

Zoals elke zomer organiseert Museum Paleis Het Loo weer de Prinsen- & Prinsessendagen. Tijdens dit evenement, elke dinsdag en woensdag, kunnen kleintjes zich voor een dag een Oranje voelen. De kinderen kunnen verkleed naar Paleis Het Loo komen, zich laten schminken, hun eigen kroon met edelstenen versieren of een medaille maken. En er is hoog bezoek; het koningspaar Willem III en Mary met hun hofhouding. Verder zijn er activiteiten zoals theatervoorstellingen, pijl en boog schieten, croquet en een etiquette-les.

www.paleishetloo.nl/prinsessendagen

Feest op het water

Als klap op de vuurpijl

Geen zin om voor een half jaar te wachten op het Oud & Nieuw vuurwerk? Ga dan naar de kust van Scheveningen voor het Vuurwerkfestival. Twee weekenden, 11 en 12 en 18 en 19 augustus, strijden meerdere landen om de Vuurwerktrofee Scheveningen. Er zijn elke avond twee shows: het eerste vuurwerk wordt rond 21:45 uur afgeschoten, het tweede vuurwerk gaat daarna om ongeveer 22:30 uur de lucht in. De shows zijn vanaf de gehele boulevard en het strand goed te zien. Rond het Vuurwerkfestival worden allerlei gratis activiteiten en optredens op De Pier, de boulevard en het Kurhausplein in Scheveningen georganiseerd.

vuurwerkfestivalscheveningen.com

Caraïbisch sfeertje in Rotterdam

Schaars geklede dames met prachtige kostuums van kleurrijke veren en opzwepende muziek. Alweer voor de 32e keer zal in Rotterdam de grootste tropische Antilliaanse carnavalsoptocht van het land plaatsvinden. In het Caraïbische gebied wordt carnaval in de maanden januari of februari gevierd, in Nederland vindt het tropische spektakel de laatste zaterdag van juli plaats. De straatparade met praalwagens, dansers en danseressen en muziekgroepen kronkelt zich vanaf 13.00 uur door de binnenstad van Rotterdam. Na afloop kan er met live-optredens in de straten van Rotterdam verder gefeest worden.

http://rotterdamunlimited.com

Stad uit, bos in

Terwijl in de Amsterdamse Stadsschouwburg het rode pluche wordt opgefrist, trekken de toneelspelers naar buiten. In het Amsterdamse Bostheater, onder de sterrenhemel en met een flesje wijn binnen handbereik, voeren de toneelspelers de klassieker van Shakespeares, Julius Caesar, op. Buiten dit serieuze werk programmeert het Amsterdamse Bostheater deze zomer kindervoorstellingen en concerten. Zo treden dit seizoen Typhoon, Boris en ‘The Common Linnets’ op. De kleintjes genieten van de sprookjes ‘Rapunzel’, ‘Roodkapje’, ‘Hans en Grietje’ en ‘Het Zigeunermeisje’.

www.bostheater.nl

UITJES

17 T/M 27 AUGUSTUS

NOORDERZON

Kunstfestival met internationale podiumkunsten en groot feest in het Groningse Noorderplantsoen. www.noorderzon.nl

4 AUGUSTUS
MIDZOMERNACHTMARKT

Ruim 350 kramen staan er tijdens de Nachtmarkt opgesteld langs de boulevards van Vlissingen.

www.midzomernachtmarkt.nl

4 T/M 13 AUGUSTUS

SNEEKWEEK

De Sneekweek, het grootste zeilevenement op de binnenwateren van Europa, wordt 4 augustus geopend d.m.v. de Vlootschouw.

 www.sneekweek.nl

 16 T/M 20 augustus

Landgoedfair op Heerlijkheid Mariënwaerdt met het thema ‘Samen genieten’. Nieuw dit jaar is het foodfestival.

 

 

 

 

 

 

Meer DenD