Erfenis splijt familie des Bouvrie: ‘door dyslexie fouten gemaakt in testament’

Erfenisruzie splijt familie
Door: Lola van Leeuwen
24-01-2023

Na de trieste bedoening van het overlijden van Jan des Bouvrie (†04-10-2020), wordt het alleen nog maar triester voor de familie van de interieurontwerper. Zijn oudste kinderen zijn niet tevreden over hun deel van de erfenis. Hierdoor staan de nabestaanden lijnrecht tegenover elkaar in de rechtbank…

Kinderen Nicole en Jean-Marc, uit het eerste huwelijk van Des Bouvrie, vermoeden dat hun vader niet door heeft gehad wat hij een week voor zijn dood wijzigde in zijn testament. Door zijn dyslexie kon hij niet lezen, volgens de kinderen. Dit werd maandag tijdens een kort geding duidelijk, in de rechtbank van Lelystad.

2,6 miljoen euro

Nicole en Jean-Marc hebben recht op een erfenis van minstens 2,6 miljoen euro, vinden zij. Ook hebben ze beslag laten leggen op een familievilla in Naarden en op allerlei stukken grond. Diezelfde villa is nu in bezit van Monique des Bouvrie, Jan zijn echtgenote, en vraagt de rechter het beslag op de woning op te heffen.

Samen met Monique kreeg Des Bouvrie zoon Jan jr. en dochter Bo. Alleen de weduwe, haar zoon en Nicole waren maandag in de rechtbank aanwezig. Jean-Marc woonde de zitting virtueel bij vanuit Curaçao.

Wantrouwen

Het verbaast Nicole en Jean-Marc dat hun vader plots voor zijn overlijden het testament heeft aangepast. Zij vinden dat het in strijd is met wat Jan heeft gecommuniceerd en past niet bij ,,de relatie die ze met hem hadden”. De twee zeggen geen zicht te hebben op de verdeling van de erfenis en wantrouwen Monique en haar kinderen.

,,Ik vind het enorm verdrietig hoe we hier nu zitten”, zegt Monique in de rechtbank. Daar reageert Nicole op: ,,Ik hoor Monique zeggen dat ze het verdrietig vindt, maar we hebben in de afgelopen twee jaren geen woord met elkaar gewisseld.”

Ondanks dat de villa in Naarden te koop stap, kan deze niet worden verkocht zolang er beslag op ligt. Op 6 februari volgt de uitspraak.

Meer DenD