Eric van Tijn, componist voor het Eurovisie Songfestival 2020

Eric van Tijn
Door: Lies Jansen
03-12-2019

De Musical Director voor het Eurovisie Songfestival 2020 is bekend gemaakt. De taak is vergeven aan niemand minder dan muziekproducent, Eric van Tijn (63). Binnen zijn taken zal onder andere de verantwoordelijk liggen voor de compositie van de muziek in de liveshows. Ook dient hij muzikale leiding te geven aan de speciale acts, die voor de shows geproduceerd worden.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Creatieve team compleet

Met deze bekendmaking is het creatieve team compleet. De rest van het team zal bestaan uit de choreografen: Gerald van Windt en Natasja Lammers. Twan van Nieuwenhuijzen gaat aan de slag als de Head of Contest. En de Head of Show zal zijn, Gerben Bakker.

Ervaring

Eric heeft gestudeerd aan het Conservatorium. De plek waar hij tevens zijn eerste gouden plaat schreef. Een onbekende is Eric ook niet van het Eurovisie Songfestival. Zijn lied ‘Hemel & Aarde’, gezongen door Edsilia Rombley, deed in 1998 mee aan het festijn. Het eindigde op de vierde plaats. Eric is al werkzaam als Musical Director van bekende shows als: The Passion en The Christmas Show.

Hoewel er veel lovende verhalen over Eric verschijnen en hij een aantal prestigieuze titels op zijn naam heeft, als: Gouden Harp en meer dan twintig nummer 1-hits heeft geproduceerd. Kreeg hij van onderuit de zak met het Koningslied, wat verscheen in 2013.

Het Eurovisie Songfestival 2020 in Rotterdam, zal plaatsvinden op 12 en 14 mei. En de finale op 16 mei.

Meer DenD