Erica Meiland onder vuur na heftige uitspraken over hoofddoeken

Erica Meiland gooit olie op het vuur
Door: Charlotte Wijnen
29-10-2021

Erica Meiland laat zich in haar boek keihard uit over de islam en het dragen van hoofddoeken. Nog altijd staat ze achter deze uitspraken, en dat valt bij velen in het verkeerde keelgat…

‘Ik kan niet tegen een hoofddoek’

In haar boek ‘De motor achter de Meilandjes’ vertelt Erica over haar politieke standpunten. ,,Ik heb echt niks tegen buitenlanders. Als mensen hier komen en ze doen hun best en ze integreren, vind ik het helemaal geen probleem. Maar die klaplopers die allemaal geld naar Turkije sturen en zo, daar hebben we geen behoefte meer aan.”

Erica doet er nog een schepje boven op. ,,Er is echt geen meisje dat in de zomer op de fiets wil met een hoofddoek om. Je wil gewoon de wind in je haren voelen. Dát is vrijheid. Ik ben ook voor een burkaverbod”, meent ze.

Het zijn heftige uitspraken die ze in haar boek doet. Maar aan Shownieuws laat Erica weten nog steeds achter haar uitspraken te staan. ,,Ik kan niet tegen een hoofddoek, echt niet. Dat moet er gewoon niet zijn nee.”

‘Wat zeg je nu dan?’

De opmerkingen vallen bij velen in het verkeerde keelgat. ,,Wat een politiek ‘inzicht’ zeg en wat een geweldige studie van de islam en het jodendom heeft ze gedaan. Ze weet er echt alles van (not)”, zo schrijft iemand op Twitter.

Wanneer Erica vrouwen met een burka aan ‘pinguïns’ noemt, zijn kijkers er helemaal klaar mee. ,,Pinguins? Ooh Erica, wat zeg je nu dan?”, twittert iemand verontwaardigd.

Meer DenD