Ernstig zieke Daniëlle van ’t Schip blijft strijdbaar: ‘Wonderen bestaan’

Danielle blijft strijdbaar
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Hoewel Daniëlle van ’t Schip ernstig ziek is, blijft ze strijdbaar. De diagnose uitgezaaide darmkanker is heftig, maar ze zal de hoop nooit opgeven. ,,Wonderen bestaan, dus wie weet ook voor mij.”

Daniëlle van ’t Schip kreeg een jaar geleden de diagnose uitgezaaide darmkanker. Ze staat bekend om haar optimistische levenshouding, maar door de chemokuur is ze maar liefst twintig kilo afgevallen, verloor ze haar prachtige haren en draagt ze luiers. 

‘Wonderen bestaan’

Naast de chemo’s is Daniëlle ook bestraald. ,,Natuurlijk hoopte ik dat het de twee tumoren zou wegtoveren”, vertelt ze in gesprek met Libelle. ,,Dat is niet gebeurd, wel werden ze kleiner. Of dat een teleurstelling is? Nou ja, ik moet ook realistisch zijn. De diagnose uitgezaaide darmkanker is heftig.”

Ondanks alles blijft Daniëlle positief in het leven staan en blijft ze hopen dat het goedkomt met haar. ,,Aan de andere kant bestaan wonderen, dus wie weet ook voor mij. Daar wil ik in blijven geloven, dat is de manier om dit vol te houden.”

‘Ik heb nog zo veel verhalen te vertellen’

Daniëlle is niet bang voor de dood, maar vindt het ‘een heel slecht plan’ dat ze misschien binnenkort afscheid moet nemen van het leven. Daar wil ze dan ook absoluut niet bij stilstaan. ,,Ik heb nog zo veel verhalen te vertellen”, aldus Daniëlle. ,,Dus focus ik me op leven met liefde. De liefde van mij voor het leven en andersom. De troost en zachte kracht die dat geeft, helpt ontzettend.”

Tags

DANIËLLE VAN 'T SCHIP

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck
  • micazu: Mijn huis, jouw vakantie