Erop uit in November

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Tanja Brouwer

Tip 1: Klaar voor de toekomst

Het zal niemand zijn ontgaan, het Leidse Naturalis is grondig verbouwd. Gelukkig is het biodiversiteitsinstituut sinds eind augustus weer geopend en is de T-Rex Trix, het 66 miljoen oude skelet, na twee jaar op tournee te zijn geweest, weer thuis. De trots van Naturalis heeft een mooi ereplekje gekregen in de zaal ‘Dinotijd’. En het vernieuwde Naturalis is klaar voor de toekomst. Vanuit een licht en open Atrium duik je zo de van daglicht afgesloten zalen in. Verdeeld over bijna 6.000 m2 dwaal je langs themazalen, maar ook attracties en workshopruimtes.

naturalis.nl

Tip 2: Wie het kleine niet eert…

Met het blote oog zijn ze amper te zien, de kunstwerken in de Beurs van Berlage. De allerkleinste kunstwerken ter wereld worden in onze eigen hoofdstad vertoond. Ze zijn zelfs zo klein dat u bij een bezoek aan de tentoonstelling Micro Art Amsterdam (te zien t/m 31 december) een vergrootglas bij een entreekaartje krijgt. Er zijn werken te zien van Mykola Syadristy en Hasan Kale. Mykola stelt de kleinste windmolen ter wereld (1,8 millimeter) tentoon, Kale schilderde de Nachtwacht op een pompoenpit, de binnenkant van een schelp, de bovenkant van een luciferdoosje en de doorsnede van een stukje twijg. beursvanberlage.com

Tip 3: Sterk staaltje techniek

De meest vernuftige staaltjes technologie en de nieuwste gadgets zijn te zien tijdens het techfestival, Bright Day.  Zes verschillende area’s zijn 23 en 24 november te vinden op de Expo Haarlemmermeer: Mobile First, Health & Robotics, Gaming, Bright Kids, Future Mobility en Smart Home. Zo is binnen het thema Future Mobility de drone-taxi van dichtbij te bewonderen, ’s werelds eerste drone waar mensen in kunnen. In de area Gaming zijn onder meer Fortnite-gamer Royalistiq en de Canadese YouTube-ster The Hacksmith live in actie te zien en maakt het wereldberoemde game-supermodel Stefanie Joosten haar opwachting.
brightday.nl

Tip 4: Betoverende buitenfair

De tijd vliegt. Nog een maandje en dan halen we de kerstboom weer in huis, bedenken ‘kerstdinerwaardige’ recepten en verzinnen cadeautjes voor elkaar. Nog niet in de magische sfeer van kerst? Kom dan langs op de fair ‘Spirit of Winter’. De lanen van Paleis Het Loo te Apeldoorn worden van 13 tot en met 17 november omgetoverd tot een buitenfair met in de lanen van Het Loo duizenden feestelijke lampjes. Flaneer over het Koninklijke Stallen plein, maak een praatje met Butler Paul of pak een terrasje bij de fashionshow. Met meer dan 150 smaak- en sfeermakers, workshops en demonstraties komt u zeker in de kerststemming.

spiritofwinter.nl

Tip 5

Wie is aan zet?
Goed nieuws voor veel Nederlanders, Spellenspektakel gaat verhuizen! Jaren heeft de bordspellenbeurs in het Beursgebouw in Eindhoven plaatsgevonden, nu heeft de organisatie voor een meer centrale locatie gekozen, namelijk de Jaarbeurs Utrecht. In het weekend van 9 en 10 november kan je hier kennismaken met de nieuwste ideeën op bordspelgebied. Schuif aan bij één van de honderden speeltafels waar de nieuwste bordspellen worden gepresenteerd, ontdek de laatste uitbreidingen van verschillende spellen en loop een van de winkels binnen waar alles te vinden op spellengebied.

spellenspektakel.nl

 

Tip 6

Lichtstad Eindhoven

Alweer voor de veertiende keer staat Eindhoven in het teken van kunstlicht. Dit jaar is het thema ‘Living Colors’. De binnenstad verandert tijdens het evenement GLOW, van 9 tot en met 16 november, in één grote expositieruimte met lichtprojecten van kunstenaars uit binnen- en buitenland. Nieuw dit jaar zijn de zogenaamde Lightlabs waar talenten en Eindhovense designers, bedrijven en instellingen gezamenlijk nieuwe lichtprojecten creëren die op GLOW een podium krijgen. Alle lichtprojecten zijn met elkaar verbonden door een gratis looproute van 5 km door het centrum van de stad.

De route is te downloaden via de site: gloweindhoven.nl

 

KORT

11 NOVEMBER
11DEVANDE11DE
De officiële start van het Limburgse carnavalsseizoen, de 11devande11de, wordt gevierd met optredens van alle carnavalstoppers uit heel Limburg. Dit jaar vindt het feest voor het eerst plaats in MECC Maastricht.
sjengkraftkompenei.nl

 

15 NOVEMBER T/M 29 DECEMBER
KERSTMARKT FLUWEELENGROT
Kerstinkopen kan weer gedaan worden in het gezellig verlichte ondergrondse gangenstelsel van de Fluweelengrot in Valkenburg.
kerstmarkt-fluweelengrot.nl

 

16 NOVEMBER T/M 2 FEBRUARI
ICE*AMSTERDAM
Schaatsen en warme choco drinken met het Rijksmuseum op de achtergrond. Het Museumplein wordt weer omgetoverd tot de mooiste ijsbelevenis.
iceamsterdam.nl

19 T/M 24 NOVEMBER
Rondom de tuinen van het Kasteel en de Kapel van Kasteel de Haar in Haarzuilens vindt de 22ste editie van de Country & Christmas Fair plaats.
countrychristmasfair.nl

 

Tags

EROP UITTIPS

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck