ESPN zendt wedstrijd om Johan Cruijff Schaal ook via TikTok uit

Door: DitjesDatjes
26-07-2022

De wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal tussen Ajax en PSV is zaterdag niet alleen live te zien op tv-zender ESPN, maar ook via TikTok en YouTube. Volgens ESPN wordt voor het eerst in Nederland live een voetbalwedstrijd via TikTok uitgezonden. De zender stuurt een extra cameraploeg naar de Johan Cruijff ArenA in Amsterdam, die de wedstrijd in het verticale beeldformaat 9:16 filmt. Kijkers hebben zo de mogelijkheid om Ajax – PSV op hun mobiele telefoon te volgen via TikTok.

Het experiment is om “een nieuwe groep fans op hun favoriete medium met live voetbal in contact te brengen”, zo geeft ESPN-directeur Rob Labree aan. “De afgelopen jaren is het online bereik van ESPN enorm toegenomen en met name TikTok groeit exponentieel. We ontmoeten daar inmiddels meer dan een half miljoen voetbalfans die naast de afstandsbediening ook een telefoon in de hand hebben. We zijn erg benieuwd hoe het uitzenden van de Johan Cruijff Schaal op deze manier in de smaak valt.”

De traditionele openingswedstrijd van het voetbalseizoen tussen de landskampioen (Ajax) en de bekerwinnaar (PSV) begint om 20.00 uur. De voorbeschouwing op tv op ESPN start een uur eerder.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD