Europa maakt zich klaar voor finale Songfestival

|
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Lies Jansen

Vanavond is het zover. De finale van de 65e editie van het Eurovisiesongfestival. Van de outfits tot de kandidaten: Dit kan jij vanavond verwachten…

Italië en Frankrijk grootste kanshebbers

Op basis van de generale repetitie hebben de vakjury’s van de deelnemende landen hun punten verdeeld. Vanavond zal de resterende 50% van de puntentelling worden bepaald door de kijkers. De grote kanshebbers zijn, als we de bookmakers moeten geloven, Italië (25% kans op winst) en Frankrijk (20% kans op winst). Nederland zal het met Jeangu Macrooy, slechts met een schamele 1% kans op winst moeten doen. 

De volgende landen zullen deelnemen aan de finale: 

Cyprus, Albanië, Israël, België, Rusland, Malta, Portugal, Servië, Verenigd Koninkrijk, Griekenland, Zwitserland, IJsland, Spanje, Moldavië, Duitsland, Finland, Bulgarije, Litouwen, Oekraïne, Frankrijk, Azerbeidzjan, Noorwegen, Italië, Zweden, San Marino. Nederland kent door de winst met Duncan Laurens eveneens een plekje in de finale. 

Duncan Laurence toch als intervalact?

Naast de acts van de kandidaten heeft de Nederlandse organisatie ook intervalacts georganiseerd: Glennis Grace, Afrojack, Wulf de Erasmusbrug, oud-winnaar Teach-In, Lenny Kuhr en Duncan Laurence. Iedereen die het nieuws heeft gevolgd weet dat Duncan besmet is met het coronavirus. Van hem zal een eerder opgenomen repetitie worden uitgezonden.

Outfits presentatoren

Naast de optredens zullen de presentatoren ook schitteren. 

Chantal Janzen

Chantal Janzen draagt deze opvallend gouden jurk van David LaPort. Vlogger Monica Geuze noemt de outfit van Chantal: ,,Niet normaal!” Mede-presentatrice Nikkie de Jager reageert: ,,Oké veel knapper dan dit wordt het niet hoor.” En ook Nicolette van Dam vindt het een wow-factor.

De tekst gaat verder onder de foto.

Edsilia Rombley

Edsilia Rombley draagt deze jurk, wat veel weg heeft van een pak. Het is een ontwerp van Tess van Zalinge en volgens Kim Kötter erg ‘cool!’. Samantha Steenwijk reageert: ,,Niet normaal!” En ook Britt Dekker is enorm enthousiast: ,,ZOOO MOOOOI.”

De tekst gaat verder onder de foto.

Nikkie de Jager

Bekende YouTube-ster Nikkie de Jager zal schitteren in deze roze jurk van Edwin Oudshoorn. Nikkie omschrijft het als een ‘sprookjes’-jurk. Perfect voor de grote finale? Miljuschka is het daar roerend mee eens en reageert: ,,zozozo mooi!”

De tekst gaat verder onder de foto.

Jan Smit

In de finale kan presentator Jan Smit niet achterblijven. Hij draagt een chique, blauw pak. 

Bron: Instagramverhaal Jan Smit

Tags

CHANTAL JANZENDUNCANDUNCAN LAURENCEEDSILIA ROMBLEYEUROVISIEEUROVISIE SONG FESTIVALEUROVISIE SONGFESTIVALEUROVISIE SONGFESTIVAL 2021EUROVISIESONGFESTIVALEUROVISIESONGFESTIVAL 2021EUROVISIONJAN SMITJEANGU MACROOYNIKKIE DE JAGERNIKKIE TUTORIALSNIKKIETUTORIALSSONGFESTIVALSONGFESTIVAL 2021

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck