Europese wegen komend weekend erg druk, laatste zwarte zaterdag

Door:
03-08-2022

DEN HAAG (ANP) – Komend weekend wordt het op de Europese wegen opnieuw erg druk. De ANWB spreekt van de “laatste zwarte zaterdag”. Verwacht wordt dat miljoenen vakantiegangers vertrekken naar hun vakantiebestemming of juist naar huis reizen. Om de grootste drukte te vermijden is vertrekken op zaterdag na 10.00 uur vanuit Nederland of zondag op weg gaan het beste, meldt de ANWB

In Nederland zorgen onder meer werkzaamheden voor vertraging. De A50 van Arnhem naar Apeldoorn is tot 22 augustus dicht tussen de knooppunten Waterberg en Beekbergen. Ook is er de Sneekweek en het skûtsjesilen op de Friese meren. Door de Canal Parade is het zaterdag in Amsterdam extra druk en op de Maasplassen in Roermond vindt het Solar Weekend plaats.

De Franse verkeerspolitie verwacht zaterdag extreem lange files in het zuidoosten van het land, rond het middaguur zou het gaan om meer dan 800 kilometer file. In Duitsland wordt het vrijdagmiddag en zaterdag erg druk, ook door terugkerend vakantieverkeer. Richting Kroatië wordt veel verkeer verwacht en in het noorden van het land tussen Hamburg en de Deense grens wordt het druk.

In Oostenrijk lopen vakantiegangers zaterdag op de A10/A11 Salzburg-Villach-Slovenië veel vertraging op. Vrijdag en zaterdag wordt het in Zwitserland “zoals gebruikelijk aansluiten voor de Gotthardtunnel op de A2”, aldus de ANWB. Zaterdag loopt de wachttijd op in beide richtingen tot ruim twee uur. Ook in Italië wordt het zaterdag behoorlijk druk. Reizigers moeten op de A22 Brennero-Verona bij Trento rekenen op twee uur extra reistijd.

 

ANP

 

 

Meer DenD