Eurovisiesongfestival: Rotterdam gooit hoge ogen

Door: Jos La Grande
19-08-2019

De NPO neemt dezer dagen het finale besluit over de locatie van het Eurovisie songfestival. In Hilversumse kringen gooit Rotterdam met concerthal Ahoy hoge ogen.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Het wordt eind deze maand echter een close-finish. Rotterdam lijkt een neuslengte voor te liggen, ondanks dat de campagne van de Limburgse stad, ondersteund door André Rieu, sympathiek en spontaan is.

Rotterdam biedt echter vele voordelen: de stad gaat zich steeds meer ontwikkelen als toeristische attractie, op economisch gebied met de wereldhaven heeft het al een grote naam, het vliegveld Zestienhoven ligt op steenworp afstand en de stad is mentaal klaar voor een dergelijk groot evenement.

Volgens bestuurssocioloog Van Ostaijen bij 1Limburg moet het evenement dan ook in Rotterdam worden georganiseerd. ,,Een keuze voor Maastricht is een keuze voor de 23ste stad, de oudste stad van Nederland en het verleden van Europa”, aldus Van de Wiel in een prikkelend betoog.

Directeur Van de Wiel van het MECC, het zalencentrum in Maastricht, zegt dat Van Ostaijen niet objectief is en geen verstand van zaken heeft. ,,Het bidbook gaat over meer dan alleen het podium. Het gaat ook over samenkomen, partnership, de stad en verbroedering”, reageert Van de Wiel bij 1Limburg.

Meer DenD