Eva Jinek: ‘Ik dacht dat ik mensen oplichtte’

Eva Jinek
Door: Eva Steins
14-01-2021

Eva Jinek durfde een lange tijd niet zonder make-up de deur uit te gaan. De RTL-ster had het gevoel dat ze mensen ‘bedroog’ als zij haar ’s avonds met een gezicht vol make-up op tv zagen, en de volgende dag met een blotebillengezicht bij de visboer…

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Tegenwoordig durft Jinek zonder moeite met een ‘leeg’ gezicht de deur uit te gaan, maar dat is een lange tijd anders geweest. Dit vertelt zij in de documentaire ‘Wat Motten We Anders’ in gesprek met Liza Korpershoek.

Spook

De talkshowpresentatrice ziet zichzelf geregeld vol in de make-up op televisie. Een groot contrast met de werkelijkheid, volgens haar.

,,Weet je hoe schokkend dat is? Ik ben gaan denken dat een opgemaakt hoofd normaal is, haha! Ik denk heel vaak : er staat een embryo voor de spiegel, wat is dit? Zo, nou eens even Eva Jinek worden, even een gezichtje erop zetten.”

Eva vertelt dat zij in het begin het gevoel had dat ze mensen ‘oplichtte’ als zij haar zonder make-up zouden zien.

,,In het begin ging ik niet zo snel zonder make-up naar buiten omdat ik dacht: ik voldoe niet aan het beeld dat ik verkocht heb. Ik heb jou gisteravond nog Eva Jinek voorgeschoteld, wie is dat pigmentloze spook dat bij de visboer staat? Dat kan toch niet dezelfde zijn als wie ik gister op tv zag?

Verandering

Inmiddels heeft Eva de angst om bedrog losgelaten. Ze zegt zelf veranderd te zijn en blij te zijn met haar gezicht, ook zonder make-up.

,,Misschien is het alleen maar fijn en goed als mensen zien dat er heel veel make-up opgaat als je op tv bent.

LEES OOK:

Rob Goossens: ‘Eva Jinek kan de boom in’

Meer DenD