Eva Jinek zegt terminaal ziek meisje voor de tweede keer af

Eva Jinek
Door: Eva Steins
15-01-2021

De ongeneeslijk zieke Melissa Kremer werd uitgenodigd in de talkshow van Eva Jinek om haar verhaal te doen, maar wordt nu voor de tweede keer in korte tijd afgezegd. Op Instagram deelt de 24-jarige leukemiepatiënte een hartverscheurend filmpje over de afzegging.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Melissa kwam onlangs veelvuldig in het nieuws toen zij verrast werd door de Amsterdamse politie. Tijdens een overnachting in het Krasnapolsky-hotel op de Dam verzamelden politieauto’s- en motoren zich massaal om een eerbetoon aan de zieke Melissa uit te brengen.

Afzegging

Eva Jinek nodigde het meisje deze week uit om in de talkshow haar verhaal te doen. Maar, het bleek dat er belangrijkere dingen tussendoor kwamen. Vanwege het opstappen van Lodewijk Asscher bleek er geen ruimte meer in de uitzending voor Melissa.

De leukemiepatiënte deelde deze vervelende mededeling in een video op haar Instagram.

,,Hallo lieve iedereen. Ik heb nieuws, alweer. Mijn uitzending van Jinek wordt weer verplaatst, omdat er vanuit het kabinet iemand is opgestapt. Er gebeurt van alles in het kabinet, dus de hele uitzending van vanavond zal over het kabinet gaan, waardoor er niet echt ruimte en aandacht is voor mijn verhaal.”

Ahoy

Melissa vindt het enorm vervelend, zeker omdat iedereen gister op haar in de uitzending had gerekend.

,,Eva Jinek zelf zei dat ze wel echt alle ruimte en tijd voor mijn verhaal wil maken, want het is wel echt een heel belangrijk verhaal, dus Jinek wordt verzet naar ergens volgende week. Dan weten jullie dat en het spijt me echt heel erg, want iedereen rekende echt op vandaag. Niet alleen jullie, maar ook mijn familie en verpleegkundigen.”

Ook vanavond zit het er niet in, dan maakt Jinek een speciale ‘feestelijke uitzending’ vanuit Ahoy. ,,Het is dus verplaatst naar volgende week. Sorry daarvoor.”

Realiteit

GGZ-activist Charlotte Bouwman laat weten dat zij de acties van Jinek niet begrijpt.

,,Ik heb hier al eerder over getweet toen het bij mezelf gebeurde terwijl ik suïcidaal was opgenomen, maar zie nu dat Jinek deze week tot tweemaal toe een terminaal ziek meisje uitnodigt en dan verplaatst. Wanneer gaan talkshows hiermee stoppen?”, twittert zij.

Zij vindt dat talkshows hiermee rekening moeten gaan houden. ,,Als je als talkshow (ze doen het allemaal) zo graag SUPER kwetsbare mensen in je programma wil, neem dan ook je verantwoordelijkheid en ga er een beetje normaal mee om. Ik begrijp de afweging, heus, maar twee keer in één week bij iemand die terminaal is? Dan ben je het contact met de realiteit echt kwijt.”

Ook columnist Jan Dijkgraaf vindt het een schandalige actie van Eva. In de column ‘Briefje van Jan’ schrijft hij:

,,Als je wilt scoren (kijkcijfers!) met een terminaal ziek meisje in je uitzending, dan heeft dat gevolgen. Bijvoorbeeld: dat je je afspraken nakomt. Zo iemand zeg je niet af. En zeker niet twéé keer”, schrijft hij in zijn gevreesde Briefje van Jan.”

Meer DenD