Ex-man prinses Margarita neemt wraak op de Oranjes

Edwin gaat wraak nemen
Door: Charlotte Wijnen
01-09-2022

Edwin de Roy van Zuydewijn, de ex-man van prinses Margarita, zegt dat zijn privé- en professionele leven kapotgemaakt is door de Oranjes. Hij heeft geen vaste verblijfplaats en probeert als klusjesman wat geld bij elkaar te sprokkelen. Hij is het zat en neemt wraak op de Oranjes.

Edwin is voor een slaapplaats vaak afhankelijk van vrienden en familie, zo meldde weekblad Story al eerder. Volgens Edwin komt dat allemaal door de koninklijke familie. Hij heeft het over ‘een staaltje ongekend machtsmisbruik’.

Handen ineengeslagen met advocaat

Maar Edwin laat het er niet bij zitten: hij blijkt de afgelopen periode de handen ineen te hebben geslagen met advocaat Niels van Steijn. Hij klaagt de Nederlandse Staat aan bij het Europees Hof voor de Rechten van de Mens in het Franse Straatsburg.

In gesprek met Story geeft Van Steijn aan dat hij vanwege zijn beroepsgeheim niet veel over de situatie kwijt kan. ,,Wel kan ik bevestigen dat ik de advocaat van De Roy van Zuydewijn ben, en dat we inderdaad bezig zijn met een zaak richting het Europees Hof voor de Rechten van de Mens.”

Nachtmerrie Beatrix

Over het feit dat Edwin de Nederlandse Staat gaat aanklagen en een schadevergoeding eist, hoeven de Oranjes zich niet veel zorgen te maken. Maar rond de zaak zullen wel wat namen van de koninklijke familieleden genoemd worden, wat geheid gaat zorgen voor negatieve publiciteit.

En daarmee lijkt de nachtmerrie van prinses Beatrix uit te komen. In 2003 noemde Edwin haar een ‘enthousiaste drankgebruikster’ en daarom is het dan ook niet gek dat Beatrix hem niet kan uitstaan.

Wraak op Margarita

En áls Edwin de zaak wint, wordt er vermoed dat hij meer wraak gaat nemen op zijn ex-vrouw. Volgens Edwin heeft Margarita gelogen in de zaak rond hun echtscheiding. De prinses werd veroordeeld tot het betalen van partneralimentatie, maar zei dat ze op bijstandsniveau leefde en hoefde daarom niets te betalen. Omdat Edwin zeker weet dat Margarita hierover gelogen heeft, zal hij er hoogstwaarschijnlijk alles aan doen om alsnog zijn gelijk te krijgen.

Meer DenD