Familie Bauer ruilt villa noodgedwongen in voor rijtjeshuis

Frans Bauer
Door: Eva Steins
19-11-2020

Afgelopen zomer moesten Frans en Mariska Bauer noodgedwongen hun riante villa verlaten. Samen met hun vier zoons ruilden zij de villa in Fijnaart in voor een rijtjeshuis in Frans’ geboortedorp. Waarom deze stap?

‘Onmogelijk’

Aan Story onthult Mariska waarom zij hun villa moesten achterlaten.

,,Het was niet meer mogelijk om in ons huis te wonen,” vertelt zij aan het weekblad. ,,Sinds de zomer wordt het zo grondig verbouwd dat je daar niet met een gezin kan wonen. We laten alles veranderen. De keuken, badkamer, er komt een nieuwe vloer in met vloerverwarming en achter het huis wordt er een groot stuk aangebouwd.”

Door de immense verbouwing moest het gezin tijdelijk vertrekken. ,,Omdat het allemaal gelijkvloers is, hebben we niet de mogelijkheid om op een eerste etage te gaan wonen.”

Buren

Vandaar dat de Bauertjes hun biezen pakten en in een rijtjeshuis gingen wonen. ,,Daarom vertoeven we sinds een paar maanden elders in ons dorp. In een rijtjeshuis.” Er is één groot voordeel aan de nieuwe plek. ,,Dat we nu buren hebben, vind ik heel gezellig.”

Frans en Mariska verwachten dat zij tot volgend jaar zomer niet terug kunnen naar hun villa. ,,Voor mij maakt dat niet uit. Ik heb van dit huis net zo’n gezellige ruimte gemaakt als we thuis hadden. Het is iets krapper, maar we kunnen er met zijn zessen prima wonen.”

LEES OOK:

VIDEO: Bauers reageren op Mariska’s schokkende onthulling

Meer DenD