Familie Daniëlle van ’t Schip ontroostbaar: ‘Ze dacht echt beter te worden’

Familie Daniëlle ontroostbaar
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

De familie van Daniëlle van ’t Schip is ontroostbaar. Daniëlle heeft gevochten tot het allerlaatste moment, maar kon de strijd tegen kanker niet winnen. ,,Ze dacht echt beter te worden.”

Nadat Daniëlle de diagnose endeldarmkanker kreeg, greep ze alles aan om beter te worden. Van bijzondere therapieën tot aan exclusieve behandelingen in Duitsland: ze deed alles om de tumoren te laten verdwijnen.

‘Daniëlle dacht beter te worden’

Daniëlle stond bekend om haar optimistische levenshouding, ook al werd dat steeds lastiger. Door de chemokuur viel ze twintig kilo af en verloor ze haar prachtige haren. ,,Aan de andere kant bestaan wonderen, dus wie weet ook voor mij. Daar wil ik in blijven geloven, dat is de manier om dit vol te houden”, zei Daniëlle in gesprek met Libelle. Ze was absoluut nog niet klaar om dood te gaan. ,,Ik heb nog zo veel verhalen te vertellen.”

Tot op het allerlaatste moment bleef Daniëlle geloven in betere tijden. ,,Ze kon die pijn verdragen omdat ze dacht beter te worden. Hier moest ze doorheen”, zegt haar vader Joop Oonk in gesprek met weekblad Privé. Daniëlle gaf alles om de leeftijd van 108 jaar te halen, de leeftijd die ze met haar ziel had afgesproken. Maar tot het grote verdriet van haar geliefden, werd ze maar 55 jaar.

Steun voor Willeke

Dat Daniëlle geliefd werd door iedereen, blijkt wel uit alle reacties op de fanpagina van haar moeder Willeke Alberti op Facebook. ,,Ze heeft keihard gevochten”, schrijft iemand op Facebook. En een ander: ,,Een topper. Wat zullen haar man en kinderen haar missen. Ook voor haar ouders die dit mee moeten maken een groot verdriet.”

Iedereen leeft met de familie mee. ,,Wat een verdriet voor Willeke”, schrijft iemand. ,,Je kind verliezen is het ergste wat er is. Ik wens haar heel veel sterkte.”

Johnny de Mol

Johnny de Mol, de halfbroer van Daniëlle, staat ook stil bij haar overlijden. Hij deelt een foto van hen samen op Instagram. ,,Omdat jij wist wat liefde was, weten wij het ook! #spreadthelove. Rust zacht, lieve zus”, luidt het bij de foto.

Tags

DANIËLLE VAN 'T SCHIPWILLEKE ALBERTI

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck