Familie Koeman hield ziekte geheim

Ronald Koeman
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Eva Steins

In mei 2020 werd Ronald Koeman het slachtoffer van een hartinfarct. Maar dat blijkt niet het enige medische drama voor de familie. Vrouw Bartina werd voor de tweede maal getroffen door kanker, iets waarover de familie hun lippen stijf op elkaar hield.

Gezondheidsproblemen zijn geen onbekend terrein voor de familie Koeman. Nadat Ronald in mei geopereerd werd na een hartinfarct, liet ook zijn broer Erwin zich controleren. Die bleek net op tijd te zijn: ook zijn aderen hadden een vernauwing, die zelfs nog langer was dan die van zijn broer. Hartproblemen zitten in de familie, ook de vader van Ronald en Erwin overleed aan een hartstilstand.

Zorgen

Door de hartproblemen leefde de familie een lange tijd in zorgen. Ook de drie kinderen van Ronald en Bartina, Tim Debbie en Ronald jr., werden aangeraden zich te laten onderzoeken.

Maar ook moeder Bartina kreeg problemen met haar gezondheid. In 2011 werd er bij haar een tumor in de borst gevonden, waarvoor ze bestraald werd en een chemokuur kreeg. Maar in 2018 kreeg Bartina weer de schrik van haar leven.

LEES OOK:

Is Ronald Koeman het respect van spelers verloren?

Knobbeltje

Bartina ontdekte een knobbeltje in haar nek. ,,In Portugal liep ik per ongeluk tegen een glazen wand en voelde toen iets vreemds in mijn nek”, vertelt ze in Helden magazine. ,,Ik ben toen naar de dokter gegaan omdat ik dacht dat er iets scheef stond”.

Bartine vertelt dat de artsen in eerste instantie geen slecht nieuws voor haar hadden. ,,In eerste instantie zeiden ze dat er niets was.”

Bartina vertrouwde het verhaal niet en liet zich controleren middels een MRI-scan. Daaruit bleek dat het noodlot weer was toegeslagen: haar kanker was teruggekeerd.

Geheim

De paniek in de familie Koeman brak uit. Het was zelfs zo erg dat Ronald zijn omgeving dwong hun kaken stijf op elkaar te houden.

Na zes chemokuren ging het beter met Bartina. ,,Alles wat er in mijn nek was aangetast, is weer normaal en gezond bot en ziet er ook weer heel mooi uit. Ik voel me eindelijk weer de oude Bartina.”

Doordat de familie de omgeving op het hart drukte niets te vertellen over haar ziekte, is het nieuws niet naar buiten gekomen. In meerdere interviews hield het stel de ziekte geheim.

Wel onthult het stel nu dat de zorgen groot waren. Bartina vertelt dat ze destijds tegen Ronald zei: ,,Het zal me toch niet gebeuren dat ik de geboorte van onze eerste kleinkinderen niet meemaak…”

Gelukkig werd haar wens vervuld en zag Bartina haar grootste droom uitkomen. ,,Dus jullie begrijpen hoe dankbaar we zijn”, aldus Ronald.

Tags

BARTINA KOEMANKANKERRONALD KOEMANZIEK

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck