Familie nam afscheid van doodzieke Rob Verlinden

Rob Verlinden was in 2017 erg ziek, maar hóe ziek maakt hij nu pas bekend. Hij blijkt echt op het randje van de dood te hebben gebalanceerd, en zijn familie had zelfs al afscheid genomen.

Kleinkinderen

Aan Story vertelt Rob het volgende: ,,Twee dagen lang werd voor mijn leven gevreesd. Zelf heb ik daar maar weinig van meegekregen. Ik zag alles in een waas gebeuren”. De twee dochters van Rob stonden continue aan het bed van hun vader, en ook kwamen de kleinkinderen af en toe even kijken. Rob weet daar niet veel meer van: ,,Ik kon niet met ze praten of op een andere manier communiceren. Aan de ene kant was ik er, maar aan de andere kant weer niet.”

,,Mijn dochter vertelde me later dat mijn familie al afscheid van me had genomen. Ze was zo bang geweest om mij te verliezen.” Rob was zo ziek dat zelf de artsen niet wisten of hij zou blijven leven.

Rob werd zo ziek omdat hij bleef rondlopen met een longontsteking denkt hij zelf. ,,Ik wist dat ik doodziek was. Maar ik had me voorgenomen om in elk geval tot de opening van de Keukenhof te blijven werken. De Keukenhof is voor mij altijd zo speciaal.” Achteraf had hij natuurlijk beter eerder rust kunnen nemen, want hij stortte letterlijk in. ,,Ik wist niet dat ik zoveel pijn kon hebben. Bij een longontsteking heb je het gevoel dat je door een trein bent overreden. Bij een longvliesontsteking heb je het idee dat ze met een staalborstel in een open wond wrijven.”

Gelukkig is de tuinman aan de betere hand. ,,Ik woog op een gegeven moment nog maar 59 kilo. Nu weeg ik 65 kilo, maar de pondjes komen er maar heel moeilijk aan.” Gemiddeld hebben mensen die zo’n flinke ontsteking in hun longen hebben gehad twee jaar nodig om te herstellen. Rob hoopt natuurlijk er sneller bovenop te komen. Tot die tijd doet hij het rustig aan.