Familie slachtoffer Wahib wordt geplaagd met ‘vervelende berichten’

Bilal Wahid
Door: DitjesDatjes
30-03-2021

De stroom aan narigheid is nog niet voorbij voor de 12-jarige jongen die vorige week onder druk van Bilal Wahib zijn geslachtsdeel liet zien tijdens een Instagram Live-video. Zijn familie smeekt om rust nadat de jongen overspoeld wordt met ‘vervelende berichten’ op Instagram.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Wahib werd vorige week na het uitlekken van de video opgepakt op verdenking van verspreiding van kinderporno. Dit betekende voor hem het einde aan de carrière waar hij zo lang en hard voor geknokt had. Zijn platenlabel TopNotch liet het vallen, NPO Zapp haalde hem van het programma Teenage Boss en zijn Instagram- en Facebook accounts werden voor goed verwijderd.

Advocaat

De advocaat van het slachtoffer, Richard Korver, vraagt nu om rust. In een verklaring schrijft hij dat mensen niet op zoek moeten gaan naar het slachtoffer of zijn familie, ze willen met rust worden gelaten.

Ook roept de advocaat op dat er enkel berichten online gezet moeten worden die het jongetje en zijn familie steunen, en niet neerhalen.

De advocaat schrijft dat er veel acties zijn opgezet om het slachtoffer en zijn familie te steunen, maar hier is niet om gevraagd en de familie heeft ook geen toestemming gegeven. Mensen die toch geld hebben opgehaald, kunnen dit storten bij de stichting Help Wanted, stelt de advocaat. Dat is een stichting die opkomt voor de belangen van kinderen die het slachtoffer zijn van het verspreiden van naaktbeelden op sociale media.

Meer DenD