Familiedrama voor George Baker

Door: Molly Baas
07-06-2018

Hans Bouwens, beter bekend als George Baker, spreekt de kinderen uit zijn eerste huwelijk maar weinig. Vanuit zijn huwelijk met ex-vrouw Tiny heeft hij drie kinderen gekregen: Ben, Hans en Tiny. Eentje spreekt hij helemaal niet meer.

Hij denkt dat het slechte contact komt omdat men het meeste contact heeft met kinderen uit het huidige huwelijk. Die kinderen, Laura en Stefano, hebben veel langer met hem gewoond dan de oudste drie. ,,De vader-kind relatie was veel korter bij hen,” vertelt de zanger aan Privé.

Dochter Tiny

De relatie met hem en zijn zonen is niet moeizaam, maar met dochter Tiny gaat hij al een hele lange tijd niet om. ,,Omdat zij de situatie met mijn vrouw en andere kinderen niet kon accepteren. Ze heeft altijd partij getrokken voor haar moeder en dan wordt het een beetje moeilijk. Ik begrijp het wel, maar dan is het maar zo. De twee jongens uit mijn eerste huwelijk zie ik regelmatig.” 

Voor George Baker was het altijd een strijd tussen muziek en gezin, en in het begin richtte hij zich voornamelijk op carrière. Daar heeft hij jarenlang een schuldgevoel van gehad, maar op een gegeven moment zag hij in dat het hem niks bracht. Pas toen zijn carrière was opgebouwd, kon hij aandacht schenken aan zijn nieuwe gezin.

Hij mist zijn dochter Tiny niet. ,,Op een gegeven moment houdt het op. Als je een kind hebt dat bij wijze van spreken voortdurend misstappen begaat, kun je daar als ouder heel lang in meegaan en helpen, geld geven en noem maar op. Maar op een gegeven moment ga je inzien dat het je hele leven verwoest. En dan moet je ermee stoppen.”

Meer DenD