Familievriend doet boekje open over Peter Gillis: ‘Hij heeft twee persoonlijkheden’

Peter heeft twee persoonlijkheden
Door: Charlotte Wijnen
18-01-2023

Robert Ronday, ex-werknemer én familievriend van de familie Gillis, onthult het ware gezicht van Peter. Dat zijn vakantieparken smerig worden genoemd kan Robert alleen maar beamen, net als het feit dat Peter zich als een tiran gedraagt tegen zijn werknemers. ,,Peter heeft twee persoonlijkheden.”

Er verschenen de afgelopen jaren berichten in de media dat Peter zijn vakantieparken zou gebruiken voor criminele activiteiten en het huisvesten van illegale vluchtelingen. Ook bleek het klachten te regenen over de hygiëne van de parken. Robert, die tien jaar voor Peter heeft gewerkt, kan dat laatste in ieder geval bevestigen.

‘Het gonsde van de klachten’

,,Ze vragen weleens: ‘Hoe heb je het volgehouden?’ Ik ben begonnen als operationeel manager, als zijn rechterhand, maar dat klikte niet echt”, vertelt Robert in gesprek met weekblad Story. Robert moest van Peter zes dagen in de week 24 uur per dag beschikbaar zijn. Dat vond hij teveel. ,,Daarna ben ik het klachtencircuit ingegaan. Het gonsde van de klachten. Dat wil je allemaal niet weten…”

‘Niet best’

Dat gasten over de hygiëne klagen is inmiddels bekend. Volgens gasten treffen ze poep, schimmel en bloed op de muren aan en vallen de meubels bijna uit elkaar. De grote vraag is: wat doet Peter eigenlijk met al die klachten? ,,Voor ik op de klachtenafdeling begon gingen alle klachten de ordner in, en werd er nooit meer naar gekeken”, onthult Robert. ,,De meeste klachten hadden betrekking op de hygiëne en gebrekkige schoonmaak van de vakantieparken. Dat was niet best.”

Twee persoonlijkheden

Robert besloot iets aan de klachten te doen en de gasten een compensatie te geven, iets waar Peter het niet mee eens was. Toen Robert een hartaanval kreeg, moest hij tijdelijk stoppen met werken. Maar toen hij terugkwam brak corona uit en wilde Peter ineens van Robert af.

,,Toen was er weinig te doen en werd ik te duur. Maar omdat ik een vast contract had, had ik recht op een bepaald bedrag. Dat weigerde Peter te betalen. Toen heb ik er een advocaat opgezet en kreeg ik twee weken later alsnog dat bedrag. ‘Zo leer je je vrienden kennen’, klaagde Peter. Maar ik dacht: als we vrienden waren naai je mij geen oor aan!”, aldus Robert. ,,Peter heeft twee persoonlijkheden: werkgever en vriend.”

Peter niet blij

Peter is absoluut niet blij met de uitspraken van Robert, zo laat hij via zijn woordvoerder aan Story weten. ,,Peter is een beetje verbaasd over de uitspraken van Robert. Robert heeft immers een geheimhoudingsverklaring getekend. Dus hij mag eigenlijk niets zeggen, dan heeft hij een probleem.”

Meer DenD