Februari uitspraak in zaak over beslag op woning Jan des Bouvrie

Door: Ditjes en Datjes
23-01-2023

De rechter doet op 6 februari uitspraak over het beslag dat de twee oudste kinderen van Jan des Bouvrie op zijn villa in Naarden hebben gelegd. Maandag diende in de rechtbank van Lelystad een kort geding, waarin weduwe Monique des Bouvrie het beslag probeerde te beëindigen.

Dochter Nicole en zoon Jean-Marc uit het eerste huwelijk van Jan stonden tegenover hun stiefmoeder Monique, die samen met Jan ook twee kinderen heeft: Jan junior en Bo. De oudste kinderen van Jan, die eind 2020 overleed, hebben beslag laten leggen op de villa van Jan omdat zij ontevreden zijn over de manier waarop de erfenis van hun vader verdeeld wordt.

Nicole en Jean-Marc gaven aan veel wantrouwen te voelen richting Monique. Dat komt onder meer omdat zij twijfelen of hun vader, die vlak voor zijn dood nog een wijziging liet doorvoeren in zijn testament, “wist wat hij wijzigde”. Hun vader leed namelijk aan dyslexie en kon niet goed lezen, stelde hun advocaat Menno van Gaalen. Ook sprak hij van onder meer een gebrek aan inzicht in het testament. De broer en zus willen het beslag beëindigen mits “er een vervangende zekerheid wordt aangeboden”.

Marjolein Hees, de advocaat van Monique, Bo en Jan junior, stelde dat de twijfel aan wilsbekwaamheid “een nieuw punt” is en dat haar cliënten dat “van zich werpen”. Ook stelde Hees dat Monique en haar zoon Jan niets hebben gedaan om wantrouwen te voeden en altijd goed hebben willen overleggen. Nicole en Jean-Marc willen nu meer “dan waarop zij recht hebben”, stelde hun advocaat. De vordering is pas bij overlijden van Monique opeisbaar en de oudste kinderen willen “zekerheid” halen waar ze geen recht op hebben, aldus Hees.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD