Feelgood The Prom als echte musical naar ons land

Hans Cornelissen en Ruud de Graaf halen The Prom naar Nederland
Door: Jos La Grande
06-01-2021

Het is een van de lichtpuntjes in coronatijd: de Netflix-musical The Prom met glansrollen van Meryl Streep, de fabuleuze James Gordon en Nicole Kidman komt naar Nederland.

Terwijl de schouwburgen in Nederland zijn gesloten hebben de twee Nederlandse musicalondernemers Hans Cornelissen en Ruud de Graaf de rechten in handen gekregen van deze feelgood-productie.

Het ondernemersduo slaagt er al jarenlang in om prijzen te winnen met hun ‘kleine’ rondreizende musicals.

Recente musicals van hen zijn: Haal het doek maar op, De Grote Drie en Tis hier geen hotel. Bovendien slagen ze erin om in hun producties jonge talenten te koppelen aan gearriveerde musicalsterren.

Met de verwerving van de rechten voor Nederland en Vlaanderen van The Prom nemen de twee ondernemers Cornelissen, nog bekend als acteur uit de comedy Zeg eens A, en De Graaf alvast een voorschot op het post-corona tijdperk. Ze gaan er vanuit dat de kleine theaters eerder hun deuren open kunnen gooien.

The Prom ging twee jaar geleden als musical op Broadway in première. De filmuitvoering hangt aan elkaar van absurdisme en laat zien hoe drie afgedankte musicalsterren er uiteindelijk in slagen toch succes te hebben.

Meer DenD