Fidan Ekiz tast nog steeds in duister over einde De Vooravond

Door: Ditjes en Datjes
01-12-2021

Fidan Ekiz weet nog steeds niet bij wie precies het besluit vandaan kwam om te stoppen met talkshow De Vooravond. In het programma HLF8 op SBS6 vertelde de journaliste woensdag dat ze haar “vinger er nog steeds niet achter heeft wie dat nou heeft gewild”.

Fidan Ekiz en haar mede-presentator Renze Klamer hoorden afgelopen voorjaar schijnbaar uit het niets dat BNNVARA ging stoppen met hun talkshow De Vooravond. Een paar dagen daarvoor hadden ze hun kijkers nog uitgezwaaid met de woorden “tot volgend seizoen”. “Wij stonden perplex”, vertelt Ekiz over dat gesprek met de omroep. “Ik zag hem ook niet aankomen.” Ook had ze het idee dat haar niet de waarheid werd verteld. “Wat ik hoorde was dat bepaalde dingen niet goed waren. Het pijnlijke was dat dat punten waren die ik kort daarvoor zelf op tafel had gelegd voor de evaluatie van het programma. Dat waren dingen die ik scherper wilde. Ja, in een evaluatie ga je jezelf niet vieren. Maar ik kreeg nu het idee dat die punten tegen mij werden gebruikt.”

Ekiz heeft zich na het ontslag bij BNNVARA zelden over de kwestie uitgelaten. “Waarom ik dit nu vertel is omdat heel veel mensen zich erover hebben uitgelaten. Wij hebben zoveel steun gekregen van mensen die er boos en verontwaardigd over zijn. Die reacties waren hartverwarmend. Dat hebben de verantwoordelijken ook zo gevoeld.” Ook vertelde Ekiz dat ze uitkijkt naar januari, wanneer ze samen met Sven Kockelman voor omroep WNL een duo zal vormen in de talkshow Op1. “Hij is een van de besten. Ik mag hem ook graag.”

 

BuzzE

 

 

Meer DenD