Filmmakers boos over veroordeling Cuties door Republikeinen

Door: DitjesDatjes
22-09-2020

Een groep internationale filmmakers neemt het op voor de regisseur van de film Cuties, nu de Amerikaanse Republikeinse partij strafrechtelijk onderzoek wil doen naar de Franse film. De Franse Netflix-film krijgt internationaal veel kritiek, omdat het jonge kinderen zou seksualiseren. De Republikeinen zijn het hiermee eens en eisen daarom een strafrechtelijk onderzoek.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

De regisseur, Maïmouna Doucouré, is hierdoor het slachtoffer geworden van “ongegronde, karikaturale en verachtelijke aanvallen in de VS”, laten de collegaregisseurs aan persbureau AFP weten. Zij beschrijven de kritiek als censuur en zien het onderzoek als onderdeel van de Amerikaanse presidentscampagne. “Republikeinse senatoren en ultra-conservatieven gebruiken deze film voor politieke doeleinden en de presidentiële campagne.”

Eerder nam de Franse minister van cultuur het ook al op voor de Netflix-film. De 73-jarige Roselyne Bachelot zegt dat de bekritiseerde delen van de film uit de context zijn gehaald. De filmmaker wilde met haar film graag een maatschappelijk debat beginnen over seksualisering van kinderen in de samenleving.

Cuties gaat over de 11-jarige Amy die bij een dansgroepje gaat dat dansbewegingen van popsterren imiteert. De film is op Netflix te zien en ter promotie had de streamingdienst een poster gemaakt waarop de jonge meisjes suggestieve posities aannemen. Ook in de film zelf doen de meisjes seksueel getinte dansjes en komen ze in situaties terecht waar ze te jong voor zijn. Veel mensen noemen de scènes kinderpornografisch. Het leverde de dienst veel kritiek en de hashtag #cancelNetflix op. Volgens het Amerikaanse magazine Axios zouden “vijf keer meer mensen dan normaal” daarop hun Netflix-abonnement opzeggen.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD