Filmopnames hielpen Andrew Garfield bij verwerken dood moeder

Door: DitjesDatjes
17-09-2021

Andrew Garfield heeft vlak voor de coronacrisis zijn moeder verloren aan alvleesklierkanker. Dat vertelt de acteur in een interview met de New York Times.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

De 38-jarige was in eerste instantie niet van plan de dood van zijn moeder publiekelijk te bespreken, maar kwam daar op terug. “Het is tenslotte een universele ervaring. In het beste geval verliezen we onze ouders en niet andersom, dus ik prijs me gelukkig dat ik bij haar kon zijn toen ze stierf, dat ik nog haar favoriete gedichten heb kunnen voorlezen en voor haar heb kunnen zorgen samen met mijn vader en mijn broer.”

Vlak na het overlijden van zijn moeder begon Garfield aan de opnames van Tick Tick… Boom, een film over Jonathan Larson, wiens musical Rent vlak na zijn onverwachte dood een grote hit werd. Voor de acteur werd de film niet alleen een eerbetoon aan Larson, maar ook aan zijn moeder. “Zij was degene die me richting gaf in mijn leven. Zij hielp me deze weg in te slaan en nu kon ik mijn creatieve uitlaatklep gebruiken om mijn verdriet te verwerken. We hadden een speciale band. Ik heb een beetje van haar in de rol van Jon gestopt en nu zal het publiek onbewust iets van haar meekrijgen. Dat vind ik zo magisch en mooi.”

 

BuzzE

 

 

Meer DenD