Fobieën houden André in de greep: ‘doodeng’

Door: Tanja Brouwer
12-08-2019

Als het aan André van Duin ligt, gaat hij niet varen. Helaas heeft zelfs hij het niet altijd voor het zeggen, want samen met Janny van der Heijden vaart hij door Nederlandse wateren voor het programma ‘Denkend aan Holland’. En daarvoor moet hij heel wat angsten overwinnen.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Vervoersmiddelen

,,Ik vind het doodeng, en dan komt er zo’n grote gedaante op je af”, zegt André als Janny op een bootje in Giethoorn begint over duiken. ,,En dan denk ik: wat is het? Is het veilig?” Vervolgens blijkt de presentator en komiek ook nog bang te zijn voor liften. ,,Ik ga nooit met de lift tenzij het 18 hoog is.” En daarna blijkt hij nóg een angst te hebben: ,,Ik ga ook nooit met het vliegtuig. Als ik niet hoef te vliegen ga ik niet vliegen. Blijkbaar is André wel héél bang aangelegd, want naast het vliegtuig vermijdt hij het liefst nog een vervoersmiddel: ,,Zo’n boot vind ik ook niets. Zo’n cruiseboot op zee. Want je kan er niet af en allemaal water op je heen. Ik wil ieder geval land zien. Als er wat gebeurt ben je zo aan de kant.”

Onderkoeling

De presentator legt uit waarom hij niet op de zee of op een groot meer wil varen: ,,En dan moet je een heel eind zwemmen en dan raak je onderkoeld”, zegt hij over als er iets gebeurd waardoor ze van het schip af moeten.

Gelukkig ging het boottochtje van André en Janny goed en hoefden de twee niet te zwemmen.

Meer DenD