FOTO: Queen Elizabeth en Prins Philip vieren feest

Secret Windsor Party
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Eva Steins

Het is een mooie dag voor Britse royals Elizabeth en Philip. Het stel viert vandaag hun 73e huwelijksjubileum. Voor deze gelegenheid worden fans getrakteerd op een nieuwe foto van het stel.

Het stel gaf elkaar 73 jaar geleden het ja-woord. Op de foto is te zien hoe Philip en Elizabeth een liefdevolle kaart lezen, die hen gegeven werd door William, Kate en de kinderen. De kaart werd gemaakt door de achterkleinkinderen van het stel, prins George, prinses Charlotte en prins Louis.

Huwelijk

Op 20 november 1947 gaven Elizabeth en Philip elkaar het ja-woord. Hun jubileum is een bijzondere: er is geen enkele andere Britse monarch die dit ooit heeft bereikt.

Afstammeling van de Griekse troon Philip en kroonprinses van Groot-Brittanië Elizabeth leerden elkaar naar verluidt kennen in 1934. Op het huwelijk van prinses Marina van Griekenland en Denemarken, zagen zij elkaar voor het eerst. Toen zij elkaar vijf jaar later opnieuw ontmoetten sloeg de vonk direct over.

In 1946 vroeg Philip haar hand aan George VI. Hij stemde toe, maar gaf als voorwaarde dat de verloving pas officieel was als Elizabeth 21 jaar zou worden. Het stel trouwde een jaar later in Westminster Abbey in Londen.

Bijna een jaar later verwelkomde het stel hun eerste kind. Prins Charles werd op 14 november 1948 geboren. Kort daarna volgde er nog drie kinderen: Anne (1950), Andrew (1960) en Edward (1964).

74 jaar later zijn Elizabeth en Philip vier kinderen, acht kleinkinderen en acht achterkleinkinderen rijk.

Bron: Wikipedia

Tags

BRITSE ROYALSGETROUWDJUBILEUMPRINS PHILIPPRINS WILLIAMQUEEN ELIZABETH

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck