Francis van Broekhuizen breekt door

Door: Charlotte Wijnen
28-05-2021

Francis van Broekhuizen is niet meer weg te denken van tv. Nu verkent de sopraan een nieuw gebied: ze gaat spelen in een musical.

Na vele rollen in opera’s en inmiddels ook vele televisieoptredens, heeft Francis de rol van moeder-overste gekregen in de musical The Sound of Music.

Juist in deze tijd

,,Ja, een nieuwe uitdaging!”, zegt Francis over de rol. ,,We gaan in juni beginnen. Ik denk dat de makers het goed hebben ingeschat, want daarmee zijn ze een van de eerste producties die van start gaat.”

Ook denkt Francis dat de musical juist in deze tijd goed is om te doen. ,,Omdat het een hele lieve, hoopvolle, vrolijke musical is over een gezin met zeven kinderen die hun weg in het leven proberen te vinden”, legt ze uit.

‘Wees jezelf’

Zelf heeft ze vroeger haar weg gevonden door haar ouders. ,,Ze hebben mij altijd gestimuleerd en gekeken: wat past er bij haar? Ze hebben me ook altijd op het hart gedrukt: wees jezelf.”

Dat is Francis ook zeker, maar dat was niet altijd het geval. Pas de laatste jaren durft ze écht zichzelf te zijn. ”Van nature ben ik druk en wild, maar als ik dan probeerde om rustig timide over te komen, werd ik bij audities niet gekozen”, aldus Francis. ,,Nu ik gewoon ben wie ik ben en er van alles uitflap omdat ik nu eenmaal zo ben, komen er heel veel mooie dingen op mijn pad.”

De sopraan ontdekte op haar vijftiende dat ze een opera-achtige stem had en begon met zanglessen. Ze komt uit een gezin waarin áltijd werd gezongen. ,,We hadden met mijn ouders en broer een familiekoor en zongen altijd met zijn allen.”

Meer DenD