FrankLive brengt na Mooi Zeeland zomerhit uit

FrankLive zingt met Glennis Grace
Door: Jos La Grande
17-06-2022

‘Mijn allergrootste fan’ is de nieuwe zomerhit van de zingende vrachtwagenchauffeur Frank Polak uit Zeeland, beter bekend onder de artiestennaam FrankLive. De kersverse zomersong van de zanger uit Bruinisse komt op het moment dat Zeeland zijn laatste hit ‘Mooi Zeeland’ in het Zeeuwse uitgaanscircuit tot het standaardrepertoire behoort.

‘Mijn allergrootste fan’ is een gezongen eerbetoon van Polak aan zijn grote liefde in het leven. ‘Oh, mijn lief, je bent nog steeds de allermooiste’, zingt Polak op een heerlijk zomers ritme.

De zanger is populair in Zuid-West Nederland en geeft concerten, waar Zeeuwen massaal voor afreizen. Op grote feesten en festivals treedt FrankLive op en hij komt inmiddels met eigen nummers.

Afgelopen week trad FrankLive nog op tijdens een besloten bruiloftsfeest, waar ook Glennis Grace van de partij was. De zangeres bleek nog steeds zeer goed bij stem met het nummer van Jocelyn Brown met Somebody Else’s Guy. Het bevoorrechte publiek was enthousiast over het optreden van de Amsterdamse zangeres, die betrokken was bij een handgemeen in een supermarkt. Polak coverde daar ‘Foto van vroeger’, decennia geleden een grote hit van Rob de Nijs.

Polak, die nog steeds door Europa toert met de vrachtwagen en achter het stuur zijn liedjes instudeert, breidt stap voor stap zijn eigen repertoire uit. Maar hij staat ook bekend omdat hij complete zalen op zijn kop zet met nummers van Tom Jones, André Hazes en Neil Diamond. De meeste bekende zingende vrachtwagenchauffeur in Nederland is Henk Wijngaard, bekend van ‘Met de vlam in de pijp’.

Meer DenD