Franse minister verdedigt ‘geseksualiseerde’ film Cuties

Door: DitjesDatjes
21-09-2020

De Franse minister van cultuur heeft de Netflix-film Cuties verdedigd, die kritiek krijgt omdat het jonge kinderen zou seksualiseren. De 73-jarige Roselyne Bachelot zegt dat de bekritiseerde delen van de film uit de context zijn gehaald.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

De oorspronkelijk Franse film Cuties gaat over de 11-jarige Amy die bij een dansgroepje gaat dat dansbewegingen van popsterren imiteert. De film is op Netflix te zien en ter promotie had de streamingdienst een poster gemaakt waarop de jonge meisjes suggestieve posities aannemen. Ook in de film zelf doen de meisjes seksueel getinte dansjes en komen ze in situaties terecht waar ze te jong voor zijn. Veel mensen noemen de scènes kinderpornografisch. Het leverde de dienst veel kritiek en de hastag #cancelNetflix op. Volgens het Amerikaanse magazine Axios zouden “vijf keer meer mensen dan normaal” daarop hun Netflix-abonnement opzeggen.

De sinds begin juli aangestelde minister van cultuur neemt het nu op voor de film. Volgens haar staat de kritiek haaks op wat regisseur Maimouna Doucouré met de film wilde overbrengen. “Ze zijn gebaseerd op een reeks gedecontextualiseerde beelden van de film.” Deze film moet volgens haar en de Franse afgevaardigde voor gendergelijkheid Elisabeth Moreno, juist een vreedzaam debat aanwakkeren.

Eerder ontving regisseur Doucouré de World Cinema Dramatic Directing Award op het Sundance Festival, nadat Cuties daar in januari in première ging.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD