Fred blijft samenwerken met omstreden RUMAG.

Door: DitjesenDatjes
02-04-2020

Fred van Leer heeft laten weten dat hij ondanks alle commotie rondom RUMAG. toch blijft samenwerken met het merk.

Teksten zelf verzonnen

,, Ik doe een samenwerking met Rumag, maar die staat los van hun eigen sociale media-kanalen of hun Rode Kruis-actie. Zij beheren mijn Instagram Leer van Fred, waar teksten op worden geplaatst. Die worden samen met mij verzonnen, soms komen ze van Rumag en soms van mij”, zegt Fred. De stylist laat weten daar werken geen geld aan te verdienen.

Een tijd lang verkocht Fred ook producten met teksten erop in de bekend RUMAG.-style. Arjen Lubach vertelde afgelopen week in Zondag met Lubach dat een groot deel van de teksten van RUMAG. gestolen zijn, maar op de spullen van Fred stond zijn eigen tekst, beweert hij. ,, We hebben een half jaartje T-shirts, hoodies en mokken verkocht. Dat waren alleen teksten die ik zelf altijd roep, namelijk ’roekoeroekoe’, ’hup hup’ en ’dag schaaat’. Ik heb geen geld verdiend aan andermans teksten.”

Chantal en Humberto

Fred is niet de enige bekende Nederlander die na de uitzending van Lubach kritiek kreeg. Ook Chantal Janzen werkte mee aan de omstreden actie voor het Rode Kruis waarbij het leek of RUMAG. er zelf ook aan wilde verdienen. Daarnaast blijkt Humberto Tan een van de grootste investeerders te zijn van het merk.

Meer DenD