Frenkie de Jong gaat van De Munt naar De Eiffeltoren..

Door: DitjesDatjes
07-12-2018

De grote belofte van Ajax en het Nederlands voetbal Frenkie de Jong verruilt het Ajax-shirt volgend seizoen voor het tenue van Paris Saint Germain. Met de geschatte overnamesom van €75 miljoen is het meteen ook de duurste transfer van een Nederlandse speler uit de eredivisie naar een buitenlandse club.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Ook Manchester City had serieuze belangstelling voor de pas 19-jarige speler, die overigens het seizoen wel gewoon afmaakt.

Ajax heeft het Franse bezoek wel bevestigd, maar ook verklaard dat er nog geen deal is.

De deal werd vandaag wereldkundig gemaakt door De Telegraaf, die de managers ontdekte  aan de lunch in The Harbour Club. PSG was overigens niet de enige club die belangstelling toonde voor De Jong, die door sommige voetbalkenners wordt vergeleken met Cruijffie in zijn jongere jaren.

De Ajax-fans, die hun club met 2 punten zien achterstaan op PSV, zullen niet blij zijn met dit mogelijke vertrek op het moment dat er Europees succes is voor hun club. Want volgende zomer wordt namelijk een uittocht verwacht van Ajax-spelers: goed voor de clubkas, dat wel.

Want niet alleen De Jong staat op het wensenlijstje van kapitaalkrachtige buitenlandse clubs, ook De Ligt, Ziyech en vele anderen gaan samen misschien wel meer dan €150 miljoen opbrengen.

Directeur Marc Overmars, die voor het eerst sinds jaren het afgelopen seizoen investeerde in spelers en niet bankierde, zit dan met een geweldig groot probleem. Het kritische Amsterdamse publiek is snel gewend aan de successen, terwijl applaus voor een goed gevulde bankrekening nooit zal klinken in de Johan Cruijff Arena.

 

 

Meer DenD