Frits Wester verlaat afkickkliniek in Zuid-Afrika

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Lola van Leeuwen

Net als Gordon heeft Frits Wester zich ook moeten aanmelden in een afkickkliniek. En ook net als Gordon in een kliniek in Zuid-Afrika. Na een maand in behandeling te zijn geweest is de journalist sinds afgelopen donderdag weer thuis. Dit laat hij weten aan RTL Boulevard.

Dronken

Op 9 september stond Frits Wester volgens kijkers dronken voor de camera van het RTL nieuws. De 57-jarige werd daarna direct op non-actief gezet door de hoofdredactie. Wester ontkende een tijd een drankprobleem te hebben en zij dat hij gewoon moe was. Uiteindelijk gaf hij het toch toe een alcohollist te zijn en vertrekt naar Zuid-Afrika.

‘Kleren vallen van zijn kont’

,,Ik ben dertien kilo afgevallen en nu moet ik allemaal nieuwe kleren kopen!” zegt Frits tegen RTL Boulevard. Hij zegt dat het heel goed met hem gaat sinds dat hij terug is van de kliniek. De verslaggever zegt een hele verandering in Frits gezien te hebben. ,,Hij was grappig, hij had er weer zin in, hij had energie in zijn stem.” zegt hij. ,,Hij is in Zuid-Afrika geweest voor ‘rehab’. Daar is hij opgenomen. Hij voelt zich goed. De kleren vallen letterlijk van zijn kont, zei hij. Hij heeft nieuwe broeken gekocht. Hij heeft volgende week een gesprek met RTL Nieuws.” aldus de verslaggever.

Alsof er niets gebeurd is

Iedereen blijft wel realistisch: ,,We weten ook met Gordon en van andere mensen met verslavingen dat het een proces is. Het is niet dat je even op vakantie gaat en weer terugkomt, het duurt nog langer” zegt de RTL verslaggever. Ook laat hij weten dat hij binnenkort zijn werk gewoon weer op gaat pakken alsof er niets gebeurd is. ,,Hij heeft een goed gesprek gehad met RTL Nieuws en we hopen hem binnenkort weer even te spreken ook.”

Tags

AfkickkliniekAlcoholBN'erDronkenFrits Westerjournalistverslaafd

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck
  • micazu: Mijn huis, jouw vakantie