Gebakjesjacht op zondagochtend aan de Côte d’Azur

Ici Teun|Teun op gebakjesjacht
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Jos La Grande

De zondagochtend is in Frankrijk altijd een feest, zelfs het in de rij staan bij de bakkers, traiteurs en patissiers, die altijd open zijn. Het hoort nu eenmaal bij een verblijf aan de Côte D’Azur.

De Fransen zijn geboren ‘smullers’. Gebakjes en appeltaarten staan op de zondag (vooral na een kerkbezoek) hoog op het verlanglijstje. Welaan, al jaren doen we mee met de Fransen. Onze diëtist vraagt zich nog steeds af waarom zijn recepten en adviezen niet werken (!).

Zondagsmarkt

Zondag jl. zijn wij weer op gebakjesjacht geweest in dorpje Vallauris, 6 km van Cannes en 4 km van Golfe-Juan. De zondagsmarkt met groenten en fruit, waar het prachtige beeld staat van Picasso ‘Man met schaap’, was open, maar er was geen toerist te zien, zelfs geen hond.

Frankrijk wordt geregeerd door Covid19. Echter het is opvallend dat de stranden vol liggen met ‘bakkers in de zon’, maar vermoedelijk ook met een bakkertje van Vallauris, want die was namelijk gesloten.  

Oh la, la, lunchen

De meeste restaurants van Vallauris waren voor de lunch dicht, behalve Le Clos Cosette (tel.04 93 64 30 64, Avenue de Tapis Vert 1). Jazeker, naast de McDonalds, waar slechts twee toeristen aan de.balie stonden.

De chef-kok en eigenaar Philippe Demier van Le Clos Cosette doet niet aan Corona, weg ermee! Hij was open en is nooit dichtgegaan. Zijn menu doet denken aan grootmoeders eer.

Voor €29,50 staat er op de kaart eigen gemaakte ‘foie gras’ ‘als voorgerecht en als hoofdgerecht een complete dorade op visserswijze gegrild (en zo moet het!) of prachtig lamsvlees.

Kunstig

Een topadres! Maar toch nog een opmerking: we komen niet voor uitsluitend voor de lunch naar Vallauris, maar ook voor de kunst.

Musée Picasso de Vallauris is een ‘must’ om te zien. Er hangen twee wereldberoemde schilderijen ‘Oorlog’ en ‘Vrede’. Jarenlang maakte Picasso hier zijn mooiste beeldhouwwerken. En zeer bijzonder, hij was charmant tegen de buurvrouwen. Zoek ze maar! 

LEES OOK OVER DE ANDERE CULINAIRE AVONTUREN VAN ‘ICI TEUN’:

Teun heeft een adresje voor Monsieur le President

Tonny Eyk ontdekt aan de Côte topkok Pierre Altobelli en eet voor drie tientjes’

Tags

COTE D'AZURICI TEUNTONNY EYKZUID-FRANKRIJK

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck