Gedoe tijdens vakantie Meilandjes: ‘Altijd wat!’

Gedoe tijdens vakantie Meilandjes
Door: Charlotte Wijnen
10-08-2022

Martien en Erica zijn samen met dochter Montana en haar vriend Dirk op vakantie. Maar zoals we van de Meilandjes gewend zijn, verloopt dat niet zonder slag of stoot. ,,Ik ben het helemaal zat”, zucht Martien.

In plaats van met het gezin van Maxime op vakantie te gaan, zijn Erica en Martien dit keer met Montana en Dirk naar het buitenland gegaan. Je zou denken dat de vakantie dan een stuk rustiger wordt, maar niets is minder waar: de halve auto staat geparkeerd in de hotelkamer.

Met autodak door het trappengat

Waarom? ,,We wilden naar Monaco, maar die vrouw die daar staat zegt: ‘Ik wil met mn haren in de wind”’, legt Martien uit terwijl hij naar Erica wijst. Ze besloten daarom, iets wat alleen de familie Meiland kan bedenken, het dak van de auto te halen en naar boven te tillen. Maar aan al het plezier komt een eind. Het dak moest gisteren weer terug op de auto en dat zorgde voor een hoop gedoe.

Met een natte rug pakt Martien het dak op van de auto. ,,Het is één groot drama. Het gaat ook maar net door de deur”, klaagt hij. Martien krijgt hulp van Erica en Dirk terwijl Montana de actie filmt. Met een hoop kreun en gesteun dragen ze met zijn drieën het enorme ding naar beneden.

‘Ik ben het helemaal zat’

Als de familie dan eindelijk het dak weer op de auto heeft gekregen, is Martien er helemaal klaar mee. ,,Nu gaan we eindelijk een rosé drinken en dan neem ik er nog een en daarna ga ik gelijk naar bed zonder eten. Ik ben het helemaal zat.”

Meer DenD