Geen extra maatregelen bij optreden Lil Kleine

Door: Nikola van Krieken
16-09-2022

Lil Kleine treedt voor het eerst de aantijgingen aan zijn adres weer op bij het TIKTAK Festival in Rotterdam. Er is veel ophef over het feit dat TIKTAK hem laat optreden. Mensen maken zich druk om de veiligheid van het publiek en de rapper. De gemeente en politie Rotterdam hebben nu laten weten dat zij geen aanleiding zien tot extra maatregelen rondom het festival.

Boze reacties

Er ontstonden veel boze reacties nadat TIKTAK aankondigde dat Lil Kleine een van de acts is die bij hen zal optreden. De rapper heeft sinds afgelopen februari amper iets van zich laten horen, omdat er toen een video uitlekte waarop te zien is dat hij zijn ex-verloofde Jamie Vaes aan haar haren de auto uit trok. Vervolgens klemde hij haar hoofd tussen de autodeur.

Aangifte

Na het uitlekken van de video heeft Jamie haar ex-verloofde verlaten, en heeft ze aangifte tegen hem gedaan. Lil Kleine, oftewel Jorik, is kort opgepakt geweest, maar was alweer snel op vrije voeten. Hij is toen gelijk naar het buitenland vertrokken, en niet meer weggegaan.

Comeback

Hij lijkt nu dus zijn comeback te gaan maken bij het festival TIKTAK in Rotterdam. Omdat er veel woedende reacties kwamen op de aankondiging, zal Jorik tijdens zijn optreden op z’n minst uitgejoeld worden, en wellicht een biertje naar zijn hoofd geslingerd krijgen. Maar om verdere escalaties te voorkomen, leek het logisch extra maatregelen te treffen rondom het optreden van de artiest.

Woordvoerders van de gemeente en de politie Rotterdam hebben laten weten hier geen aanleiding voor te zien. “De organisatie is zelf verantwoordelijk voor de veiligheid op het terrein. Er is nog geen aanleiding om extra maatregelen te nemen met betrekking tot de openbare orde buiten het festivalterrein”, laat de gemeente weten aan RTL Boulevard. De politie laat op hun beurt weten onlinebedreigingen ‘altijd te monitoren’. Maar ook de politie neemt geen extra stappen als het gaat om het optreden van Lil Kleine. 

Meer DenD