Geen nieuwe films getoond in China door coronavirus

Door: DitjesDatjes
23-01-2020

Nieuwe films die deze week in première zouden gaan in China zijn voor nu stilgelegd. Volgens Variety komt dat door de uitbraak van het dodelijke coronavirus, dat begon in de Chinese miljoenenstad Wuhan.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Op de filmagenda stonden deze week onder meer The Informer, Vanguard en de Chinese films Detective Chinatown 3 en The Rescue. Verwacht werd dat in dit filmweekend 1 miljard dollar zou worden opgebracht, maar dat lijkt nu te gaan mislukken. Vooral dit weekend is het zuur voor de Chinese filmindustrie, want rond deze tijd van het jaar zijn er 600 miljoen mensen op pad voor het Chinese Nieuwjaar. Normaal levert dat gigantische filmsuccessen op, maar dit jaar zal de winst tegenvallen.

Juist omdat er zo veel mensen op de been zijn, wordt er extra voorzichtig omgegaan met het verspreiden van het coronavirus. Het virus verspreidde zich waarschijnlijk vanaf een voedselmarkt en wordt van mens op mens doorgegeven. Er zijn al 571 gevallen bekend van mensen die geïnfecteerd zijn met het virus, en ook zijn er al 17 doden gevallen.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD