Geliefde Jona uit Lang Leve de Liefde overleden na auto-ongeluk

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Nikola van Krieken

Bij een eenzijdig verkeersongeluk in Friesland zijn vannacht twee inzittenden van een auto om het leven gekomen. Eén van de dodelijke slachtoffers is de geliefde 27-jarige Jona Oosterveld, bekend van het programma ‘Lang Leve de Liefde’. 

“Onbegrijpelijk”

Zijn zus bracht het verdrietige nieuws via Facebook:
“Lieve allemaal, door een noodlottig ongeval is mijn lieve broer Jona vannacht overleden. Binnen 2 dagen moeten we jou en opa missen. Onbegrijpelijk…. Jona ik hou heel veel van je! We gaan je allemaal enorm missen. Dikke kus, je zusje.”

Auto-ongeluk

Het ongeluk waarbij Jona vannacht overleed gebeurde iets na middernacht op de N919 ter hoogte van het Friese dorp Oosterwolde. Daar vloog de auto uit de bocht en kwam met forse snelheid tegen een boom tot stilstand. Politie, brandweer, ambulance en een traumahelikopter werden gelijk opgeroepen voor het ongeluk. De twee inzittenden van de auto, waaronder Jona, zijn ter plaatse aan hun verwondingen overleden. De bestuurder, een 32-jarige man uit Oosterwolde, is gewond overgebracht naar het ziekenhuis.

“Als het geen bier is, dan wel Berenburg”

Jona deed mee aan datingprogramma Lang Leve de Liefde, en was enorm populair bij de kijkers vanwege zijn humor en droge uitspraken over zijn date. Over zijn date was hij destijds minder enthousiast, zo hoorden de kijkers toen het telefoongesprek tussen Jona en zijn vriend werd uitgezonden. Ook lustte hij wel een biertje, en deed hilarische uitspraken als: “Als het geen bier is, dan wel Berenburg. Lekker man!”

Zware periode

De familie Oosterveld gaat door een zware periode. Eerder deze week overleed ook al de opa van Jona. Hij plaatste gisteren nog een bericht op zijn Facebook over het overlijden van zijn grootvader. “Omdat hij altijd loonwerker in hart en nieren is geweest en de grondlegger is geweest van loonbedrijf Oosterveld lijkt het me mooi om bij vanaf oma haar huis tot aan loonbedrijf Oosterveld een ere haag voor opa te doen”, schreef hij.

Op Twitter zijn veel mensen verdrietig na het overlijden van Jona, en betuigen steun aan de familie.

Tags

AUTO-ONGELUKDATINGJONALANG LEVE DE LIEFDEOVERLEDENPROGRAMMASBS

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck