Gemeente reageert op ‘uitzetting’ Meilandjes

Chateau Meiland
Door: Eva Steins
07-01-2021

Slecht nieuws voor de familie Meiland: ze moeten ‘op termijn’ de woonboerderij in Hengelo verlaten. Er staat de familie dus weer een verhuizing te wachten. De reden voor het ongewilde vertrek is een conflict met de gemeente, die nu voor het eerst reageert op de situatie…

Tekst gaat verder onder advertentie
   

De familie Meiland ligt flink in de clinch met de gemeente Bronckhorst. Het gaat om het pas gekochte erf in Hengelo, waarbij iets mis zou zijn met het bestemmingsplan. Hierdoor zal de familie op korte termijn moeten vertrekken uit de woonboerderij, waar zij nog maar een paar maanden woonden.

Bestemmingsplan

De gemeente Bronckhorst weigert te reageren op de conflicten met de familie Meiland. Een woordvoerder laat weten ‘niet in te gaan op individuele zaken’.

,,Wij raden mensen altijd aan voor aankoop van een perceel goed uit te zoeken welke mogelijkheden binnen het bestemmingsplan passen,” aldus de woordvoerder.

Frankrijk

Vette pech voor de familie dus, die binnenkort weer de biezen zal moeten pakken. Gelukkig staat er nog een deur op een kiertje: het chateau in Frankrijk van de Meilandjes is nog steeds niet verkocht. Mochten ze dus de interesse hebben om daar naar terug te keren, is de mogelijkheid daar.

LEES OOK:

Martien Meiland: ‘Chateau Marillaux bijna verkocht’

Meer DenD