Martien Meiland: ‘Chateau Marillaux bijna verkocht’

Chateau Meiland
Door: Eva Steins
22-12-2020

Het leek er even op dat het nooit zou gaan gebeuren, maar het lijkt er nu dan toch echt op dat de Meilandjes het Chateau verkocht hebben. Na meerdere prijsverlagingen is er volgens Martien een ‘serieus geïnteresseerde koper’…

Tekst gaat verder onder advertentie
   

De familie zette het ‘bloed, zweet en tranen’-project afgelopen zomer te koop, maar ze leken het aan de straatstenen niet kwijt te kunnen. De vraagprijs werd al een keer van 1.250.000 euro verlaagd naar 998.000. Toen dit niet leek te werken verdween de prijs van de website. De tekst werd veranderd naar een vrij suggestieve ‘raadpleeg ons’. Was de familie bang dat eventuele kopers door de prijs werden afgeschrikt?

Bezichtiging

Aan de Telegraaf vertelt Martien goed nieuws: er lijkt een koper voor het chateau te zijn.

„Ze zijn er heel druk mee bezig en er is een Nederlandse mijnheer geweest met een speciaal document om naar Frankrijk te mogen reizen. Die is dus wel heel erg serieus geïnteresseerd”, aldus de ex-kasteelheer.

Martien vertelt dat de koop bijna rond is. ,,Hij heeft een bezichtiging gehad en als hij het financieel allemaal rond krijgt, is het dus verkocht. En anders zijn er nog twee opties. Dus ja, er is volop belangstelling.”

De Meilandjes houden de ontwikkelingen rondom het chateau nog steeds goed in de gaten.

„Prachtig. Ja, we zien wel foto’s. Toen we nog een keer terug zijn geweest met de camera schrok ik wel, want het was toen een enorme puinhoop omdat Philip bezig was die enorme septic tank in te graven. Hele gaten rond het huis, maar dat is nu allemaal opgeruimd en het kleine huisje is af. Dat is zo mooi geworden! Het was natuurlijk een bouwval maar is nu helemaal perfect, zo mooi geworden.”

LEES OOK:

Verlaat de familie Meiland Hengelo alweer?

Meer DenD